Societat

Baixen un 30% les denúncies per furt a congressistes del Mobile World Congress

El Mobile World Congress tanca avui les portes amb un descens de més del 30% en les denúncies per delictes de furts a congressistes que s'han recollit al mòdul de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, ubicat al mateix recinte.

Aquest any, els mossos, de paisà i uniformats, han detingut 5 persones, multireincidents habituals, presumptament implicades amb furts comesos a congressistes i han pogut recuperar dues càmeres i un reproductor multimèdia, presumptament sostrets en el marc de la fira. A més, els agents han identificat 58 delinqüents més a les immediacions de la fira amb antecedents penals.

Un dels detinguts acumula fins a 9 antecedents per aquest tipus de delictes. Així, per exemple, la col·laboració dels agents amb els serveis de seguretat ha permès la detenció de dos homes, de nacionalitat romanesa, que acabaven de furtar una càmera digital, una videocàmera i 350 € en efectiu.

El telèfon d'atenció les 24 hores de Turisme de Barcelona ha registrat, des del dissabte 14 de febrer i fins avui, 25 trucades de congressistes i s'han realitzat 13 sortides amb les motocicletes que va posar a disposició en cas d'incidències.

Dels gairebé 47.000 congressistes que han desfilat pel congrés, només 12 han denunciat a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà que han estat víctimes d'un delicte de furt a l'interior del recinte. L'any passat en van ser 61.

En relació als objectes perduts, l'Oficina d'Atenció al Ciutadà ha estat un punt on s'ha centralitzat la recollida d'aquests objectes que alguns congressistes han extravia. Un total de 13 congressistes han pogut recuperar material personal perdut com ara documentació, targetes, càmeres i objectes diversos.

El pla de seguretat
Els controls als accessos per part de vigilants de seguretat privada i la tanca especial doble que s'ha instal·lat en les zones més problemàtiques per evitar salts i accessos no permesos ha estat una de les novetats d'aquests any que ha millorat la seguretat dels congressistes. Així mateix, aquest any ha millorat el sistema d'acreditacions ja que els congressistes havien de mostrar un document amb fotografia per poder entrar al recinte, de manera que s'ha evitat l'entrada de persones no acreditades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pia Seriñana Torrents
Alcaldessa de Cadaqués (Fem)

“El POUM serà una eina clau per avançar els propers anys”

Cadaqués
Figueres dona el tret de sortida al projecte per ser capital universitària
ADMINISTRACIONS

Figueres dona el tret de sortida al projecte per ser capital universitària

figueres
GIRONA

Deu entitats veïnals reclamen planificar millor l’aplicació del porta a porta

girona

Una seixantena d’‘influencers’ espanyols visiten la Costa Brava

roses
SUCCESSOS

Els estudiants tancaran els accessos a la UPF en suport a Gaza

Barcelona
societat

Presenten una guia per a famílies amb fills amb tartamudesa

BARCELONA
MEDI AMBIENT

Alliberen 28 tortugues marines al delta de l’Ebre

La Ràpita
SERVEIS

El Govern reforça el suport a les comarques que acullen temporers en situació vulnerable

Lleida

Les obres de millora a la C-65 provoquen quilòmetres de lentitud

quart