Societat

L'ICS indemnitzarà una pacient per tenir durant cinc anys una gasa dins l'abdomen oblidada després d'una operació

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat un recurs d'una particular i condemna a l'Institut Català de la Salut (ICS) a indemnitzar-la amb 30.000 euros pels perjudicis que li va ocasionar tenir una gasa dins de l'abdomen durant cinc anys. La pacient va ser operada l'any 1999 a l'hospital de la Vall d'Hebron per una histectormia vaginal i en aquesta operació els metges es van deixar dins una gasa dins de la zona de l'abdomen. L'any 2004 a la dona se li va fer una lapatomia que va demostrar l'existència d'aquesta gasa.

En aquests cinc anys, la recurrent va tenir 31 assistències mèdiques per patologies genitals relacionades amb la gasa oblidada en l'operació de l'any 1999.

La sentència indica que l'ICS reconeix aquest error mèdic tot i que només estava disposat a indemnitzar-la amb més de 10.800 euros per la intervenció quirúrgica, la cicatriu que li ha quedat a la dona com a seqüela i els dies d'hospitalització. El tribunal considera que la pacient ha de quedar compensada també pels danys morals dels cinc anys de tenir la gasa dins del cos, més per les nombroses assistències mèdiques per pèrdues de sang. Per això, el tribunal condemna l'ICS a indemnitzar-la amb 30.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.