Societat

Confirmen les penes pel crim de Ripollet, però rebaixen la indemnització

La indemnització per als pares de la noia degollada per uns companys de classe ha passat de 525.000 a 407.000 euros

L'Audiència de Barcelona ha rebaixat de 525.000 a 407.096 euros la indemnització que els dos menors condemnats per apallissar i degollar una companya de classe el 31 d'octubre del 2008 a Ripollet (Vallès Occidental) hauran de pagar als pares i al germà de la víctima, Maores.

La sentència de Secció Tercera, però, ha confirmat la pena de cinc anys d'internament i tres més de llibertat vigilada que el titular del Jutjat de Menors número 3 va imposar a l'autor confés del crim, Sergio, i els quatre anys i nou mesos d'internament i tres anys més de llibertat vigilada que va imposar al seu amic Luis per no haver evitat el crim.

Segons els investigadors, la matinada de l'1 de novembre del 2008, els dos menors van anar a buscar la víctima al seu domicili on vivia amb la seva mare, el seu padrastre i el seu germà, i del qual va baixar en roba d'estar per casa.

La van portar fins a un descampat del barri de Can Mas, prop del col·legi Martinet, on la noia va ser colpejada amb un bastó fins que aquest es va trencar. Llavors, l'autor material va demanar al seu company que li donés un dels trossos trencats que estava a terra i aquest, segons el primer jove, el va obeir. Finalment, l'adolescent va ser degollada.

Un home va descobrir la jove –que presentava cops i un tall al coll– dissabte a primera hora encara amb vida i al descampat, tot i que els serveis mèdics ja no van poder fer res per salvar-li la vida.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el mateix dissabte a la tarda els dos acusats i el jutge de guàrdia de Cerdanyola del Vallès va decretar el seu ingrés en dos centres d'internament juvenil a petició de la Fiscalia de Menors. Els dos nois havien anat a jugar a futbol aquell matí sense comentar res dels fets.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona