Societat

Un mort i nou ferits per intoxicació de monòxid de carboni a Torrelles de Foix

Un home d'uns 57 anys ha mort i nou persones més han resultat ferides, una d'elles de gravetat, en una casa rural la matinada de diumenge. El difunt és Manel Coll, president de l’Arxiu Tobella de Terrassa i conegut fotògraf.

L'accident ha passat en una casa rural situada a Torrelles de Foix (Alt Penedès), i segons els primers indicis que apunten els Mossos d'Esquadra, s'hauria produït per una mala combustió de la caldera de la calefacció de gas natural.

La residència es llogava per a activitats de turisme rural. Dels vuit ferits lleus, sis són clients de la casa de turisme rural i dos són empleats del servei d'ambulàncies. Inicialment, aquests vuit ferits lleus han estat atesos a l'hospital de l'Alt Penedès, a Vilafranca, tot i que aquest diumenge al migdia dos dels ferits els han traslladat a Barcelona, en una càmera hiperbàrica.

Segons el diari digital E-newsterrassa, la persona que ha resultat ferida greu és una dona, també terrassenca, Marta Martí, esposa de Manel Coll, que estava ingressada en una càmera hiperbàrica a l'Hospital Dos de Maig de Barcelona. Ambós són persones molt conegudes a Terrassa. Segons el Servei d'Emergències Mèdiques, no hi ha infants entre els ferits i el més jove dels afectats té 25 anys. Hi hauria una tercera terrassenca implicada, Rosa Aguado. Els tres egarencs també tenien una gran relació amb el Centre Cultural El Social.

Els fets han passat a la casa rural Cal Sala, que funciona des d'aquest estiu al nucli urbà de Torrelles de Foix. Tot ha començat quan un dels hostes ha començat a sentir un dolor abdominal cap a les set del matí i s'ha avisat una ambulància. El tècnic de l'ambulància que l'estava atenent s'ha trobat malament, i és llavors quan han sospitat que podria ser una fuita de gas. Tot seguit han alertat els Mossos d'Esquadra, els bombers i set ambulàncies més.

L’Arxiu Tobella és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a Fundació Privada l’any 1978, que té entre els seus objectius constituir i mantenir un arxiu documental i gràfic sobre la història de la ciutat de Terrassa.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell