Societat

Un incendi a la sala de turbines de la central nuclear de Vandellòs II fa activar el Pla d'Emergència Nuclear a Tarragona

Un incendi ha afectat aquest diumenge al matí la sala de turbines de la central nuclear Vandellòs II i ha fet activar el Pla d'Emergència Nuclear a Tarragona (PENTA).

Segons informa el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), el titular de la central Vandellòs II ha comunicat a aquest organisme que, poc després de tres quarts de nou del matí, hi havia hagut un incendi en el generador elèctric i s'ha activat la prealerta d'emergència del Pla d'Emergència Interior (PEI).

El CSN ha recomanat activar el PENTA en situació 0 fins que al voltant de dos quarts d'onze del matí el foc ha quedat totalment extingit per la brigada de bombers de la central.

La central es troba ''parada i estable'', i els fets no han tingut cap impacte sobre els treballadors o el medi ambient, segons informa el CSN, que també informa que en tot moment s'ha mantingut en contacte amb la subdelegació del govern a Tarragona i que tots els sistemes de seguretat de la instal·lació han actuat segons el previst i no s'han vist afectats per l'incendi.

Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís al voltant de les deu del matí i han activat sis dotacions que no han hagut d'intervenir ja que els bombers de la central havien extingit el foc.

Els ecologistes

Per la seva banda, Greenpeace denuncia que el CSN no informa dels fets en la seva web i juntament amb Ecologistes en Acció insisteixen en què ''és necessari retirar a la associació nuclear Ascó-Vandellós (ANAV) el permís d'explotació de les centrals que gestiona (Ascó-1, Ascó-2 y Vandellòs-2) i paralitzar cautelarment el seu funcionament davant el cúmul d'accidents que tenen i la irresponsabilitat en la gestió dels mateixos''.

Greenpeace alerta també que el CNP segueix sense informar sobre els detalls de l'origen del foc, la situació a l'interior de la central, entre altres informacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.