Societat

Les dones consumeixen un 23% més de medicaments prescrits que els homes

Les dones mostren una tendència significativa a la prescripció un 23% més elevada que els homes. Aquesta conclusió forma part de l'article sobre consum de medicaments prescrits en centres d'atenció primària i dispensats a les oficines de farmàcia a Catalunya, que es publica aquest mes de març a la revista anglesa British Journal of Clinical Pharmacology i dirigit per Eduardo L. Mariño, catedràtic i director de la Unitat de Farmàcia Clínica i Farmacoteràpia de la UB, i també el signen Pilar Modamio i Cecilia F. Lastra del departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica de la UB; Eladio Fernández-Liz, farmacèutic d’atenció primària, i Arantxa Catalán, cap de la Unitat de Farmàcia de l'Institut Català de la Salut (ICS), i Teresa Rodríguez de l'Institut d'Investigació en Atenció Primària Jordi Gol i Gurina (IDIAP).

L'estudi, basat en l'anàlisi de 5 milions i mig de registres d'usuaris que es van adquirir als centres d'atenció primària durant el 2002, revela que prop del 75% de la població de Catalunya consumeix medicaments prescrits.

També aporta noves dades sobre patrons de consum de medicaments en funció de l'edat i el gènere del pacient. Així, la franja de menors de 5 anys i la de més de 54 anys són les que presenten un consum més alt.

Els fàrmacs més consumits són analgèsics, antiinflamatoris no esteroïdals, medicaments antiulcerosos, ansiolítics, expectorants i mucolítics, que no coincideixen amb els medicaments d'un cost econòmic més gran (cardiovasculars, sistema nerviós central i aparell digestiu).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.