Societat

Alliberen dos empresaris catalans que portaven 15 dies segrestats a Nigèria

Successos

Dos empresaris de Polinyà (Vallès Occidental) van ser alliberats dilluns després d'haver estat 15 dies segrestats a Nigèria. Josep Bofí i Alonso Boj, gerent i treballador de l'empresa InnoEnvas dedicada a la fabricació de maquinària per a l'envasament i el processament del cafè, van ser segrestats el dia 16 de març a Nigèria.

De fet, les víctimes van volar fins a Lagos enganyats i pensant que anaven a tancar una important venda amb una empresa nigeriana, ja que portaven sis mesos de contactes. En aquest temps van demanar de forma reiterada pressupostos i informació empresarial per guanyar-se la confiança de les seves víctimes i convèncer-los perquè viatgessin fins al país africà.

Les víctimes van ser segrestats el mateix dia de la seva arribada. El dia 16 de març els raptors es van posar en contacte, via telefònica, amb un familiar dels segrestats. En aquesta trucada amenaçadora sol·licitaven 200.000 euros per alliberar a les víctimes. Els familiars, que en tot moment han col·laborat amb la policia, van posar els fets en coneixement dels Mossos d'Esquadra, que de forma immediata van activar el protocol d'actuació en casos de segrest.

La Unitat Central de Segrestos dels Mossos ha treballat amb la Policia de Nigèria per resoldre el cas. Fruit de les gestions i investigacions realitzades per l'equip conjunt d'investigadors es va aportar informació molt rellevant que va portar a la policia de Nigèria a identificar i localitzar als segrestadors.

 

La matinada del 30 de març la policia nigeriana va poder accedir al domicili on es trobaven els segrestats. Les víctimes van poder ser alliberades i els dos membres de la banda que els custodiaven, detinguts. Posteriorment es van detenir dues persones més per aquests fets.

Està previst que Bofí i Boj arribin aquest dimarts a casa seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urbanisme

40è aniversari reivindicant l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà

BARCELONA
GIRONA

La UdG participa en un programa per a entrenadors centrat en dones joves esportistes

GIRONA
canvi climàtic

Augmenten les morts per calor al sud d’Europa

barcelona
infraestructura

Renfe s’espolsa en els Mossos la responsabilitat pels robatoris de coure

barcelona

Alumnes de Cabrera de Mar recullen 300 quilos de brossa dels boscos de Burriac

cabrera de Mar
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona supera els 170.000 passatgers el mes d’abril

VILOBÍ D’ONYAR
infraestructures

El nou desastre a Rodalies col·lapsa punts del metro i busos regionals

barcelona

Avança 2,6 milions per fer el projecte i l’edifici de l’escola Mar Nova

premià de mar
societat

Allau d’usuaris al metro per les incidències a Rodalies

BARCELONA