Festes populars i fires

CERET. MORELLÀS (Vallespir)

10a Fira del Joglar

Els joglars tenen corda per anys

Llaüts, arpes, violes… i també flautes i cornamuses. Aquests instruments de corda i de vent són els que solien acompanyar els joglars en les seves gires medievals. Ceret i Morellàs demostren aquest cap de setmana que aquests instruments tenen corda per anys, en el marc de la Festa del Joglar. I és que aquestes poblacions del Vallespir es converteixen en un aparador per a la promoció dels lutiers i els fabricants artesans d'instruments de música. Com a novetat, a partir d'aquest any, la festa del joglar tindrà un instrument com a protagonista. Aquest cop, el títol és per a la cornamusa.

La festa s'enceta dimecres a Morellàs, amb un concert de Sofia Jacques de Dixmude, cornamusa de la Montagne Noire. Divendres, torna a pujar a l'escenari la mateixa artista, ara acompanyada per Laurent Audemard (clarinet i oboè), i el trio Matta/Rouch, també proveït de l'instrument de vent estel·lar.

Dissabte, la festa es trasllada a Ceret. S'hi munten parades amb aquests instruments i també hi ha espais per a intercanvi entre fabricants, músics i aficionats, així com tallers perquè el més inexpert en la matèria pugui acompanyar els professionals en les cercaviles musicals. Des de les deu del matí i fins a les quatre de la tarda, els carrers s'ompliran de música tradicional, amb els grups Garnatxa Negra, CEB, Xo Fred no Val Rè, i Maties Mazarico et Ives Gras.

El punt final de la festa el posa un ball, amb el grup CEB i el trio Matta/Rouch, que tindrà lloc a la sala de la Unió, a partir de les nou del vespre.

Del 22 al 25 de setembre. Dimecres, dijous i divendres, animacions musicals a Morellàs, i dissabte a Ceret, més música i parades de lutiers i instruments musicals.
/www.music-ceret.com/


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.