Societat

La plataforma de Zarra contra el cementiri nuclear es torna a manifestar davant Indústria

Una trentena de manifestants vestits com nens criden que el ministre Miguel Sebastian “no sap sumar”

Defensen que la població valenciana és l'opció menys idònia per situar el magatzem nuclear

Unes trenta persones de la plataforma contra la ubicació del Magatzem Temporal Centralitzat (ATC) de residus nuclears a Zarra (La Vall de Cofrents) s'han manifestat aquest matí a les portes del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, per dir al titular de la cartera, Miguel Sebastián, que “no sap sumar”, ja que en el seu informe hi ha “errors de suma”, que converteixen a Zarra en l'opció “menys idònia”.

Un membre de la plataforma Blas Pardo Càmara ha indicat als periodistes que l'informe que col·loca Zarra com una de les millors ubicacions per l' ATC està “malament sumat”, ja que realment, “en funció dels seus propis criteris”, hauria d'estar situat en el cinquè lloc.

Per això, els manifestants, que portaven pitets, han simulat ser en una escola en la qual la professora ensenya a sumar amb una pissarra en la qual apareix escrit 'no a l' ATC de Zarra'.

Després d'això, els membres de la plataforma congregats davant Indústria s'han dirigit a les portes de La Moncloa per, com cada divendres, manifestar-se durant el consell de ministres, davant la possibilitat que s'aprovi la ubicació del magatzem.

“Si es decideix Zarra seguirem fins a les últimes conseqüències per frenar-ho”, ha indicat Pardo Càmara a l'explicar que seguiran “cap a endavant”, recorrent on sigui possible, per evitar que se situï finalment el magatzem a Zarra.

A més, ha destacat que no han rebut resposta sobre els informes que han presentat a cadascun dels ministres, en els quals destaquen que l'opció de Zarra no és la més convenient, encara que ha avançat que han demanat audiència al vicepresident primer i ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba; a la ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín; i a la ministra de Medi ambient, Mitjà Rural i Marí, Rosa Aguilar, i que aquestes dues últimes els han transmès que els rebran, però sense confirmar una data concreta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La UAB crea una càtedra per a la salut dels professionals sanitaris

Cerdanyola del Vallès

El Girovi tanca l’edició rècord amb més de tres-centes mostres de vins

girona
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou
SOCIETAT

Reaccions de tot tipus entre els restauradors per Temps de Flors

girona
ciència

La UB identifica mutacions que causen dos tipus de ceguesa

Barcelona