Societat

Analitzen si 56 persones han contret hepatitis C en un centre de Mallorca

Tots els malalts han tingut relació amb el centre d'hemodiàlisi investigat durant un ampli període de temps, bé com treballadors o com pacients

Entre els afectats hi ha 23 estrangers que estan sent analitzats en els seus països d'origen

La conselleria de Salut i Consum balear està investigant si 56 persones s'han contagiat d'hepatitis C en un centre sanitari privat de la localitat mallorquina d'Inca, ha informat aquest departament autonòmic en un comunicat.

Totes aquestes persones han tingut relació amb el centre d'hemodiàlisi investigat, denominat Nefdial, durant un ampli període de temps, bé com treballadors o com pacients.

En concret, s'estan realitzant les proves pertinents a 23 pacients de diàlisi residents a Mallorca i a uns altres 25 malalts més, a set empleats del centre i a una infermera. Entre els afectats hi ha 23 estrangers que estan sent analitzats en els seus països d'origen.

La conselleria ha enviat mostres dels pacients a un laboratori especialitzat per determinar quins s'han pogut infectar d'una mateixa font.

La investigació segueix oberta i encara no s'ha pogut determinar si hi ha relació causal entre els casos que s'investiguen. Fins que no se sàpiga quin virus és el causant de la infecció, no es podrà determinar on s'ha produït, assenyala el departament balear de Salut.

El centre privat investigat està acreditat des del 2004 per la direcció general d'avaluació i acreditació de la conselleria i atén a pacients de Mallorca arran d'un concert amb el Servei de Salut de Balears (Ib-Salut).

El departament de Salut recorda que en algunes ocasions la infecció per hepatitis C no dóna positiu fins que han passat alguns mesos des que es va produir el contagi.

Per tant, encara que les proves donin negatiu es continuaran realitzant fins a tenir la seguretat que no estan afectades.

El protocol que se segueix, recorda la conselleria, és que quan es detecta un cas de malaltia obligatòria la direcció general de Salut Pública i Participació activa les xarxes d'investigació i resposta.

Si les persones provenen d'una altra comunitat autònoma o d'un altre país, s'avisa a través del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat a les autoritats sanitàries pertinents, que s'encarreguen de localitzar-les i fer la investigació adequada.

La conselleria de Salut i Consum balear va informar fa dues setmanes que estava investigant dues possibles casos de contagi d'hepatitis C a dos estrangers en el referit centre, l'activitat del qual ha estat suspesa de forma cautelar per precaució i els pacients de la qual van ser desviats a altres centres.

Ambdós pacients van acudir al centre al setembre on es van sotmetre a sis sessions de diàlisis. Les anàlisis que es van realitzar posteriorment van donar positiu.

La primera mesura que va adoptar la conselleria va ser informar a tots els pacients i comunicar la situació a l'associació per la lluita contra les malalties renals (ALCER) a les Balears.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’Estat destina 700.000 euros a reparar els danys del temporal al litoral gironí

GIRONA
societat

Minut de silenci a Vic per rebutjar la mort d’una veïna presumptament a mans de la seva parella

Vic

Creix un 11,8% les persones grans de la Garrotxa que reben ajuda per falta d’autonomia

olot
societat

Vuit detinguts a l’Hospitalet d’una banda que robava coure a empreses

hospitalet de llobregat
EL CONSISTORI

Els comuns denuncien que per sanejar la depuradora de Mataró es paga quatre cops més cara l’electricitat

mataró
llengua

El govern aprova el decret per als projectes lingüístics de centre

barcelona
Societat

Mor Jim Harris Simons, matemàtic i llegenda de Wall Street

societat

Els somnis dels infants gironins omplen el carrer Nou

girona

Mataró tindrà una nova roda de fira de 30 metres i més dies amb descomptes

mataró