Societat

La contra

Reinventar-se és una festa

El Museu del Càntir d'Argentona ofereix la possibilitat de celebrar a les seves instal·lacions celebracions d'aniversari dels més menuts. Això sí, incidint en el vessant pedagògic

Ni sales de jocs, ni restaurants de menjar ràpid, ni espais a l'aire lliure on córrer i jugar a pilota. Ara el que s'estila és celebrar la festa d'aniversari del fill o la filla en un museu. Qui ha dit que aquests centres no poden esdevenir un espai ideal per bufar les espelmes? Doncs el Museu del Càntir d'Argentona ha trencat una llança a favor de la versatilitat i la capacitat d'adaptació dels equipaments culturals. Segons explica el director, Oriol Calvo, la idea va sorgir arran de l'èxit dels tallers amb fang per a infants que s'organitzen cada segon diumenge de mes. “La família d'un nen que hi havia participat ens va plantejar si seria possible contractar el servei de manera particular i vam acceptar”, explica. De fet, però, la gent del Museu del Càntir ja feia temps que buscava noves fórmules per atraure visitants i la proposta dels aniversaris s'havia comentat en alguna ocasió. “Es tracta d'una activitat molt adaptable tant a l'estructura com als serveis que ofereix el centre i, cosa molt important en els temps que corren, té un retorn econòmic”, puntualitza el director, que recorda: “També som un equipament de servei a la societat”.

I com és una festa d'aniversari al Museu del Càntir? L'homenatjat ha de tenir un mínim de 5 anys i portar un màxim de 15 convidats. “Hem de posar un límit en la participació perquè es tracta de donar el servei adequat, no d'intentar treure'n el màxim benefici econòmic”, considera el representant del museu. La jornada –a triar entre dissabte i diumenge d'11 a 1 del migdia o de 5 a 7 del vespre i a 7 euros per nen/a– comença amb una visita a l'exposició monogràfica Càntirs bestials. Zoomorfisme al càntir: de l'edat del bronze a Picasso. “Els infants entren en contacte amb una part molt atractiva de la ceràmica i que s'aprofita per ensenyar-los les quatre nocions bàsiques sobre la història d'aquestes peces i com han anat apareixen al llarg de la història”, diu Calvo. Un cop assumits els conceptes, tot el grup passa al taller on podran deixar anar la seva imaginació treballant el fang i elaborant ells mateixos els animals que més els han impressionat i que després es podran endur a casa. I el pastís? “Doncs abans o després del taller, segons es vulgui. No hem d'oblidar que és un element bàsic de la celebració!”, destaca. Oriol Calvo preveu que la iniciativa, quan arribi a força gent, tindrà bona acceptació. “És una aposta diferent per una festa d'aniversari i sense voler competir amb les propostes més multitudinàries creiem que pot tenir el seu sector de públic”, interpreta. En qualsevol cas, a la completa oferta cal afegir un nou incentiu, segur que menys prosaic, però molt tingut en compte per les famílies amb fills, en especial a l'hivern. I és que al Museu del Càntir hi ha una calefacció magnífica!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pia Seriñana Torrents
Alcaldessa de Cadaqués (Fem)

“El POUM serà una eina clau per avançar els propers anys”

Cadaqués
Figueres dona el tret de sortida al projecte per ser capital universitària
ADMINISTRACIONS

Figueres dona el tret de sortida al projecte per ser capital universitària

figueres
GIRONA

Deu entitats veïnals reclamen planificar millor l’aplicació del porta a porta

girona

Una seixantena d’‘influencers’ espanyols visiten la Costa Brava

roses
SUCCESSOS

Els estudiants tancaran els accessos a la UPF en suport a Gaza

Barcelona
societat

Presenten una guia per a famílies amb fills amb tartamudesa

BARCELONA
MEDI AMBIENT

Alliberen 28 tortugues marines al delta de l’Ebre

La Ràpita
SERVEIS

El Govern reforça el suport a les comarques que acullen temporers en situació vulnerable

Lleida

Les obres de millora a la C-65 provoquen quilòmetres de lentitud

quart