Societat

sant pere de ribes

Protesta dels veïns de Can Lloses contra l'Ajuntament

Els ciutadans critiquen que els projectes de reparcel·lació i urbanització del sector impulsats pel consistori contenen errors

El ple aprova un pressupost de 22,4 milions d'euros

Diverses errades a l'hora d'elaborar els projectes de reparcel·lació i urbanització del sector Can Lloses-Can Marcer han provocat les crítiques de l'associació de veïns i propietaris de la zona contra l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Uns cinquanta residents de la urbanització van protestar al ple municipal de dimarts contra el procés urbanístic, que és tutelat per l'administració local.

Carrers contemplats com edificis, un pou que actualment subministra l'aigua als veïns però que en el projecte no està previst, o el pas de quatre a deu transformadors d'electricitat són alguns dels errors que inclouen els projectes, segons els veïns. El conflicte es va agreujar després que l'Ajuntament i l'equip redactor dels projectes (una empresa externa) anul·lessin una trobada prevista per al 14 de desembre amb menys de 24 hores d'antelació.

Els veïns hauran de fer front als 400.000 euros que costen els dos projectes; a hores d'ara, mostren la seva “desconfiança” per un procés urbanístic que el 2002 es va intentar impulsar i va acabar als jutjats. Els ciutadans expliquen que llavors ja van aportar diners per urbanitzar el sector, però mai no es van arribar a executar les obres.

Revisió dels projectes

La urbanització té fins a 800 propietaris, i unes 150 famílies hi resideixen habitualment. “Volem que es mirin els projectes de dalt a baix, perquè hem detectat 50 errades”, explica el president de l'associació, David Rodríguez. Al ple, el regidor del PP Rafael Rodríguez va donar veu als ciutadans en el torn de preguntes.

El regidor de Gestió Urbanística, Planejament i Projectes, José García Hervás, explica que tant el projecte d'urbanització com el de reparcel·lació estan aprovats inicialment, i tenen obert el període d'al·legacions. “Si els veïns estan preocupats, ara és el moment perquè presentin al·legacions i es pugui corregir el que vulguin”, sosté el regidor. Segons García Hervás, l'Ajuntament allargarà el termini per presentar al·legacions als projectes, i també vol arribar a un acord per pactar el calendari de les aportacions econòmiques que hagin de fer els veïns a partir d'ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Collistes de l’Aplec del Caragol, a punt per encetar la 43a edició

Lleida

La primera Nit de la Comunicació de la Selva reuneix més de 100 persones

caldes de malavella
Infraestructures

Quatre detinguts pel robatori de coure que va col·lapsar Rodalies el dia de les eleccions del 12-M

barcelona
societat

Clam per a la millora de la convivència a la Mariola de Lleida

Lleida
societat

Aprovat el pla de prevenció de drogues i addiccions

L’Hospitalet de Llobregat
ciutat del vaticà

El papa anuncia la canonització del primer ‘sant mil·lennista’

barcelona
el pasteral

Comitè d’implantació del pla d’emergència de Susqueda i el Pasteral

el pasteral
la jonquera

Portbou i la Vajol s’integren al consorci del Museu Memorial de l’Exili

LA JONQUERA
SOCIETAT

Un projecte preserva 70 varietats d’hortalisses, 380 de fruiters i 22 de vinya al Sobirà

Sort