La Sénia exhibeix la seua gastronomia

La fira inclou mostra d'oficis tradicionals

Tot i l'amenaça de pluja, pels volts de les cinc de la tarda es va posar en marxa la sisena fira gastronòmica, que enguany reuneix més expositors que en qualsevol de les edicions anteriors, una cinquantena. Les parades participants, situades al nucli antic de la ciutat, exhibien ahir els millors productes gastronòmics, tant de la zona i del país com d'altres territoris, ja que en la fira participen expositors procedents d'arreu de l'Estat. I és que en aquests sis anys la trobada gastronòmica de la Sénia ha anat creixent. Tal com va assegurar Armando Verge, regidor de Turisme i Comerç, es tracta de consolidar una fira especialitzada, i per això des del consistori se seleccionen amb cura els firaires que sol·liciten participar-hi. «No volem que es massifiqui, ni volem firaires de festa major», va explicar el regidor. A més, la fira gastronòmica, que es podrà visitar avui durant tot el dia, també és una oportunitat per als comerciants del poble, ja que la majoria també hi participen, «sobretot els forns, que donen a conèixer els productes típics», va assegurar Verge.

Amb la celebració de la fira, però, no només es busca donar a conèixer els productes gastronòmics de la zona, sinó que també s'ha convertit en una ocasió per recordar i mostrar oficis tradicionals. És per això que, a banda de les parades, també hi ha una quinzena d'exposicions, en diferents punts de la localitat. Una d'aquestes exposicions és la de brodats i manualitats de l'associació de mestresses de casa. Però també hi ha exhibicions d'oficis com ara el de terrissaire, amb demostracions en directe de com es treballa el fang. Tal com va comentar el regidor, el que es busca amb les activitats complementàries és que els visitants, «a banda de menjar i comprar, puguin veure moltes altres coses», i, tal com diu el mateix eslògan de la fira, «combinar el gust amb la memòria».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Els promotors de la consulta sobre el polígon de la Bisbal del Penedès presenten un recurs a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei a l’àrea metropolitana

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ
estat espanyol

El TC avala la llei que penalitza l’assetjament a les dones que avorten

barcelona

Restauren 21 activitats extractives que havien quedat abandonades

olot
societat

Simulacre d’un atac amb ferits amb més de 500 alumnes i professionals sanitaris

Tortosa

El Celler de Can Roca torna a apadrinar la Campanya “Cava amb Cor”

girona
societat

Demanem que es modifiquin els plans d’ordenació a la Terra Alta per aturar projectes eòlics

Batea