Societat

Vilaplana

Lloança culinària al romesco

El restaurant l'Esparver de Vilaplana ofereix un menú amb aquesta salsa de protagonista

Jornades gastronòmiques temàtiques. Aquest és el valor afegit pel paladar que s'oferirà al restaurant l'Esparver, situat al carrer de l'Era de Vilaplana. La primera mostra consistirà en un menú protagonitzat pel romesco, que es realitzarà els caps de setmana del mes de febrer, així com els de la primera quinzena de març. La propietària de l'establiment, Teresa Maria Castellnou, i la cuinera Anna Pi van detallar ahir que amb aquesta iniciativa tenen la voluntat de fer un homenatge a “aquesta gran salsa tan característica de la cuina catalana, la qual s'identifica moltíssim amb les comarques tarragonines”.

El menú, de 28 euros amb la beguda i el cafè inclòs, comença amb un aperitiu de coca de recapte i paté. A continuació, hi ha un primer plat de tast, que consta d'escarola amb romesco i ganyims; calçots arrebossats i romesco, i farcellets de col, també acompanyats d'aquesta tradicional salsa. De segon plat, es pot triar entre romescada de la Conca –bacallà esqueixat–; truita amb suc; cassola de sèpies romescades; conill amb romesco o bé mondongo de Vilaplana amb fesols i romesco. I, per postres, crema catalana, coca d'ou i avellanes garapinyades.

En aquest menú es presenten els tres tipus de romesco que ha reconegut el Congrés Català de Cuina: el de barrejar, com l'escarola amb romesco, també conegut com xató; el romesco de sucar, que és el que acompanya els calçots arrebossats, i el de coure, que es pot assaborir en diversos plats del restaurant l'Esparver, com els farcellets de col, la romescada de la Conca, la truita amb suc o bé el conill. Amb tot, a banda d'aquestes jornades gastronòmiques, a l'establiment hi ha un menú setmanal per 11,90 euros. El restaurant consta d'un petit i agradable menjador, d'una decoració moderna, amb una capacitat màxima d'un total de 26 comensals, i on es proposen habitualment plats de línia mediterrània, basats en receptes típiques de la terra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella