Societat

Presenten un recurs d'alçada contra la primera central eòlica d'Alacant

La Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat denuncia que l'aprovació del pla especial de la Zona 13 està ple d'irregularitats

La Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat ha presentat un recurs d'alçada contra l'aprovació de la primera central eòlica que s'instal·larà a la demarcació d'Alacant (Zona 13) i, en concret a la localitat de Villena.

La Coordinadora denuncia que la Generalitat ha tirat avant els plans eòlics “sense complir amb la legalitat”. El col·lectiu assegura que s'han comés nombroses irregularitats en la tramitació del projecte. Segones expliquen, el pla especial de la Zona 13 fou exposat a informació pública el 20 de juny del 2003 i publicat el 25 de juliol del 2003. La declaració d'impacte ambiental es va aprovar el 16 d'abril de 2008, però no es va publicar fins que va passar més d'un any, el 30 de juny del 2009. La declaració d'impacte ambiental obligava a fer una informació pública de les línies i del seu estudi d'impacte i, “això mai no es va produir”, indiquen. Afirmen també que l'aprovació del pla solament s'ha publicat al BOP de València, però no així ni al BOP d'Alacant ni al DOGV. “El 4 d'abril del 2011 s'aprova el pla energètic sense publicar-se. I el 12 d'abril ds'autoritza administrativament el parc d'El Morrón i es publica el 6 de maig (no en el BOP d'Alacant ni en el DOCV), sense haver-se aprovat el seu projecte d'execució”, expressen.

El parc d'El Morrón està constituït per 25 molins (50 MW) situats just al límit sud-est del LIC i ZEPA “Els Alforins”, i ocupa una serra dominada pel castell de Villena, a 3 km de la població ”amb un impacte visual considerable i sense haver-se demostrat els valors de vent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Diputació continua amb el desplegament de la fibra òptica al territori

girona

El Govern aprova el conveni per millorar la connectivitat de l’AP-7 i l’AP-2

Barcelona

Simulacre de descarrilament d’un tren d’alta velocitat a l’estació Figueres-Vilafant

FIGUERES
Medi ambient

Es registra un terratrèmol de magnitud 4,1 als Alts Pirineus

Lleida
societat

El pastisser Oriol Balaguer es farà càrrec de la històrica confiteria Sans

la Bisbal d’empordà
OLOT

Obren un punt de documentació del Parc Natural de la Garrotxa a l’Espai Cràter

OLOT

En marxa l’aparcament tancat per a bicicletes al costat de l’estació

girona

Conveni per millorar les connexions amb Girona Nord, Sud i a la C-35 a Maçanet

girona
Infraestructures i Serveis

Adjudicada la redacció del projecte de nou col·lector d’aigües a la Part Baixa

Tarragona