Societat

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca impedeix un desnonament a Barcelona

Una concentració davant l'immoble aconsegueix ajornar el desallotjament d'un pare a l'atur i el seu fill de 16 anys

És el primer desallotjament que aquest moviment avorta a la ciutat

Més d'un centenar de barcelonins convocats per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca han impedit un desnonament al barri de Sant Andreu de Barcelona d'un home i el seu fill menor d'edat que està al seu càrrec. Aquest ha estat el primer desallotjament que aquest moviment ha avortat a la ciutat.

Els concentrats portaven pancartes en què es podia llegir ‘Stop desnonaments, solidaritat activa'. A la protesta s'han sumat diversos veïns, ja que les convocatòries del moviment es difonen per les xarxes socials i a través de les associacions veïnals.

La portaveu de la plataforma Lucia Delgado, ha explicat que la pressió ciutadana ha fet que els procuradors de l'entitat bancària i el secretari judicial, que han acudit amb la policia, hagin decidit no actuar.

No obstant això, per ara només han aconseguit ajornar el desnonament, i en les pròximes hores es coneixerà la nova data d'execució.

Delgado ha concretat que el pis es troba al número 470 del carrer Gran de Sant Andreu i els afectats són un pare divorciat que està a l'atur després de haver hagut de deixar el bar que regentava, i el seu fill de 16 anys.

L'home tenia una hipoteca de 270.000 euros amb una entitat bancària que l'any passat el va demandar per impagament, va posar el seu pis a subhasta i, en quedar deserta, es va adjudicar ella mateixa pel valor de taxació de l'immoble: 138.000 euros.

La caixa que reclama ara 240.000 euros a l'inquilí, una suma en la qual inclou interessos de demora i les costes judicials, a l'home que no està rebent l'ajuda de serveis socials municipals, ha assegurat Delgado.

La plataforma es va formar el 2009 però no va començar les seves accions fins al 2010 en veure l'augment de desnonaments, i ja porten una dotzena de avortats a Catalunya, en localitats com les barcelonines de Terrassa, Rubí, Badalona i Montcada i Reixac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
comissió europea

Astrazeneca demana la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona
societat

Prop de 700 aportacions ciutadanes per al futur parc de Prades

MONTBLANC