Societat

El PSC troba “immoral” que s'acusi els beneficiaris del PIRMI de “presumpció de frau”

La diputada socialista Eva Granados exigeix explicacions als consellers Mena i Cleries per la mala gestió dels canvis en l'ajut

Demana una “rectificació” immediata al secretari general d'Ocupació, Enric Colet, per tractar de manera “indigna” milers de ciutadans

El PSC ha apujat aquest dimecres el to de les seves crítiques al govern per la mala gestió dels canvis introduïts a la renda mínima d'inserció (PIRMI). Segons la portaveu socialista a la comissió de Benestar i Família del Parlament, Eva Granados, amb aquesta actuació s'ha volgut assimilar els preceptors d'aquest ajut als “vagos i maleantes del segle XXI”.

“És completament immoral que s'acusi de presumpció de frau a tots els preceptors del PIRMI”, ha assegurat Granados, qui ha lamentat que l'executiu hagi plantejat les reformes des d'una “orientació plena de perjudicis”. En aquest sentit, ha assenyalat que s'han fet “des del dogma neoliberal” i “partint de la base que les persones pobres ho són per no esforçar-se prou”.

Per la diputada socialista, els consellers de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, i d'Ocupació, Francesc Xavier Mena, “han fet una ofensiva contra les persones més desfavorides” de la societat, “amb prepotència, premeditació, i sense consultar experts ni professionals”.

A més, ha denunciat que les dues conselleries implicades han actuat amb descoordinació, “amb conseqüències dramàtiques per a desenes de milers de ciutadans”.

Per aquest motiu, ha exigit als consellers Mena i Cleries que “donin explicacions públiques de la mala gestió”, així com del “fracàs de la seva operació fraudulenta en contra dels més febles”. En aquest context, el PSC ha recordat que la meitat dels beneficiaris del PIRMI encara no han cobrat.

“Pel Govern, els pobres no poden marxar de casa uns dies al mes d'agost, però els consellers poden desaparèixer i no donar la cara en mig de la més gran crisi dels serveis socials a Catalunya des de la instauració de la democràcia”, ha sentenciat Granados.

La portaveu socialista també ha reclamat al secretari general d'Empresa i Ocupació, Enric Colet, una “rectificació pública” per haver-se adreçat als beneficiaris d'ajudes socials amb “menyspreu”. “No només posa en escac l'economia de 33.000 llars catalanes sinó que, alhora, tracta d'una manera indigna a una part de la ciutadania de Catalunya”.

Per acabar, Granados ha reiterat que la retallada s'ha fet amb una “premeditació flagrant” en ple mes d'agost, “amb les entitats socials i els serveis socials bàsics en serveis mínims, sense capacitat de resposta, ni de denúncia, i amb els serveis infradotats i saturats”. “Reclamem responsabilitats”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia