Societat

successos

Busquen el marit d'una dona trobada morta en un pis a l'Ametlla de Merola

L'home, que té esquizofrènia, va fugir en direcció a una zona boscosa propera a la casa

No existien denúncies prèvies per maltractament entre la parella

Els Mossos d'Esquadra investiguen el crim d'una dona de 54 anys i de nacionalitat espanyola que va aparèixer ahir morta amb violència al seu domicili a l'Ametlla de Merola, al terme de Puig-reig (Berguedà). El cadàver va ser localitzat pel germà de la víctima, que va accedir a la casa després que un familiar l'alertés que la dona no responia a les seves trucades ahir al matí, quan havien quedat per anar fins a Montclar, un petit municipi de la mateixa comarca. Abans de descobrir el cos, a l'entrada de l'immoble, el germà es va trobar amb el marit de la dona, que va fugir corrents en direcció a una zona boscosa propera.

Els Mossos busquen des d'ahir a la tarda aquest home, d'una edat força semblant a la víctima, i també de nacionalitat espanyola, com a principal sospitós del crim de la dona. A l'hora de tancar aquesta edició, però, la recerca encara no havia tingut èxit, tot i que la policia catalana espera tenir resultats d'aquí a uns dies. Segons algunes fonts coneixedores del cas, el fugitiu és un home molt conegut a l'Ametlla perquè fa anys que té un trastorn d'esquizofrènia. Tot i que mai hauria actuat de manera tan violenta com ara, els veïns van assegurar ahir que l'home havia comès diversos robatoris al municipi i d'altres punts de la comarca en els últims anys, l'últim fa uns dies, durant la tradicional partida de quintos de Nadal de la població, en la qual va robar “diverses ampolles de vi”. De fet, tot i que els Mossos mantenen de manera oficial que “no es descarta” cap opció pel que fa a l'autoria del crim, els mateixos veïns van assegurar ahir que, quan s'havien assabentat de la mort de la dona, havien pensat en el marit de la víctima. Fins i tot el familiar que va alertar el germà de la víctima ja sospitava que podria haver passat “alguna cosa” entre el marit i la dona, segons van explicar els mateixos veïns, que van afegir que la dona havia mort d'un tret.

Els Mossos van confirmar ahir que no existia cap denúncia prèvia per maltractaments entre la parella, que vivia en una casa –anomenada cal Puntas– que està allunyada del centre del nucli urbà. Per aquest motiu, no descarten que es pogués haver registrat algun episodi violent entre l'home i la dona amb anterioritat que hagués passat totalment desapercebut. A més, la dona no feia gaire vida per l'Ametlla, ja que, segons van precisar els veïns, tenia la seva família a Navàs. Si es confirma que l'autor del crim ha estat el marit, aquest seria el primer cas de violència masclista el 2012 a Catalunya.

LA XIFRA

2
dones han mort a Catalunya en només tres dies de diferència, entre la de Puig-reig i la del dia 31 a Girona.

Agost hàbil per a la justícia

El nou ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, va avançar ahir que el seu departament estudiarà les mesures que permetin agilitar els procediments judicials, com ara suprimir la inhabilitació processal del mes d'agost. La justícia a l'Estat és inhàbil a l'agost, a banda de les actuacions de guàrdia. Ruiz-Gallardón va assegurar que vol buscar fórmules per accelerar els processos, tenint en compte que “aquest serà el mandat de la gestió”. El nou ministre voldria modificar “alguns costums incompatibles amb una cultura més competitiva” i promoure l'ús de les noves tecnologies, per exemple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Caminada a Calella per donar valor a un paratge natural amenaçat per un nou enllaç a l’autopista

CALELLA

Dues cooperatives d’habitatge faran 283 pisos protegits al Parc de l’Alba

Cerdanyola del Vallès
OLOT

Inauguren un jardí terapèutic al barri de Sant Miquel

OLOT
trànsit

Cues a l’Alt Penedès en l’operació tornada per un accident

barcelona

Un projecte de ciència ciutadana farà un mapa de la calor extrema als barris

Barcelona

La recollida selectiva a la Conca de Barberà frega el 80%

Montblanc
turisme

La Costa Brava es promociona per primera vegada al Canadà

girona
CALONGE I SANT ANTONI

Al·leguen contra la declaració del municipi com a zona residencial tensionada

CALONGE I SANT ANTONI

Ramaders reclamen una “millor gestió” dels ossos al Pirineu

Llavorsí