Societat

Indignació per l'amenaça d'expulsió a l'alumne que va fotografiar els seus companys tapats amb mantes

Insten la directora de institut Vila-roja d'Almassora a demanar responsabilitats a Educació en comptes d'amenaçar els alumnes per fer la denúncia

El portaveu d'Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha criticat hui durament l'amenaça d'expulsió –finalment retirada– a l'alumne que va difondre una fotografia dels seus companys tapats amb mantes a l'institut Vila-roja d'Almassora en protesta per la manca de calefacció com a conseqüència dels impagaments de la Generalitat.

Segons l'opinió de Mulet, la conducta de la directora del centre, Rocío Ródenas, “és del tot deplorable”. “En comptes de dedicar-se a amenaçar i intentar atemorir els alumnes amb l'excusa d'un suposat reglament intern, el que hauria de fer és demanar responsabilitats a la conselleria per la precària situació del centre”, ha manifestat.

Segons va expressar la directora a l'alumne afectat, hi ha una norma interna del centre que prohibeix difondre fotografies captades dins l'institut sense el permís del claustre.

La diputada autonòmica d'EUPV, Marina Albiol, ha qualificat d'“injustificable” l'amenaça d'expulsió. “L'argumentació de la directora en què assegurava que aquesta imatge desprestigia el centre és vergonyosa. Qui l'està desprestigiant és la mateixa Generalitat amb els impagaments, que estan fent volar per l'aire l'educació pública valenciana”, ha criticat.

A Albiol, els fets li recorden “una altra època funesta per a la llibertat d'expressió a les aules: aquella en què el Consell castigava a qui penjava fotografies de Font de Mora cap per avall”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona
SAlut

Bellvitge fa la primera reducció d’estómac robòtica del país

L’Hospitalet de Llobregat
SOCIETAT

Les entitats d’ajut reclamen polítiques socials efectives als nous Parlament i govern

barcelona