Societat

la vida social

El farro de la Vall de Bianya va de fira

L'Ajuntament munta per primera vegada un espai gastronòmic

El centre cívic de la Vall de Bianya, a l'Hostalnou, es convertirà el proper 5 de febrer en un espai gastronòmic on el farro –la farina de blat de moro– en serà el protagonista absolut. Hi haurà tres tallers de farro, un d'elaboració de galetes, un de pa i un de botifarres. El grup de restaurants de Cuina Volcànica hi oferirà tastets de diversos plats relacionats amb el farro i, finalment, s'hi podrà fer un tast de vins.

Aquest espai és la principal novetat de la cinquena edició de la Fira del Farro de la Vall de Bianya, que se celebra els dies 4 i 5 de febrer a la urbanització del nucli de l'Hostalnou. Durant tot el dia 5, a part de l'espai gastronòmic, hi haurà una seixantena de parades amb productes artesans, una exhibició de feines antigues a càrrec de veïns del municipi, la majoria relacionats amb el passat i el present agrícola, ramader i forestal, i una zona de bar on es podran fer també tastets de farro de la Vall de Bianya. Aquest any, a diferència de les últimes edicions, no s'ha pogut recuperar cap molí fariner i, per tant, només hi haurà la projecció d'un documental de Toni Herrero i Carles Nogareda sobre les tasques de recuperació del molí fariner de la Boada.

La Fira del Farro es completarà amb diverses activitats, d'entre les quals destaquen les passejades a cavall d'un burro català, viatges amb segway –un vehicle elèctric de dues rodes–, i un trajecte amb trenet turístic fins a Santa Margarida de Bianya.

El dia 4 es presentarà la fira al nucli de la Canya i hi haurà tastets de farro i el sopar popular. A part, es duran a terme unes jornades tècniques sobre el valor cardiosaludables del farro i els virus del blat de moro.

Un cartell amb protagonistes retallables

L'artista Kim Domene ha tornat a ser l'autor del cartell de la Fira del Farro de la Vall de Bianya. Ena questa ocasió, ha fet un cartell interactiu. I és que tothom qui vulgui podrà retallar les figures que conté, representatives totes del municipi i de la fira, i muntar un collage sobre un fons fotogràfic del paisatge bianyenc que es podrà descarregar del web de l'Ajuntament. A part, s'ha editat una edició limitada en cartronet del cartell que facilitar la feina als qui opten pels treballs manuals. La segona edició dels punts de llibre està dedicada als establiments comercials artesans del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ
estat espanyol

El TC avala la llei que penalitza l’assetjament a les dones que avorten

barcelona

Restauren 21 activitats extractives que havien quedat abandonades

olot