Societat

Vallès Occidental

Terrassa atén 152 casos en 22 dies a la nova oficina per evitar desnonaments

El degà del Col·legi d'Advocats vol que es creïn més oficines arreu i que no es posin traves polítiques

Posa en dubte els serveis creats a Mataró, Girona i Reus

La primera oficina d'intermediació hipotecària catalana, que van posar en funcionament el 10 de gener l'Ajuntament de Terrassa i el Col·legi d'Advocats, ja ha atès 152 consultes de persones i famílies que tenen dificultats per fer front als pagaments de les hipoteques i que estan en risc de perdre els seus habitatges per un desnonament. El Col·legi d'Advocats posa dues persones –un advocat i un mediador– per atendre els casos i negociar amb les entitats financeres. Els interessats han de passar prèviament el filtre telefònic d'una administrativa del consistori, que també és advocada, que els dóna hora per concertar una entrevista a les oficines de l'entitat. Dels 152 casos atesos ja s'han concertat fins a 130 entrevistes, de les quals se n'han fet 33, segons va explicar ahir la regidora d'Habitatge, Lluïsa Melgares, a una delegació de regidors i tècnics municipals dels ajuntaments de Sant Boi, Cerdanyola del Vallès, Sant Adrià de Besòs, Caldes de Montbui i Mataró. De moment només s'està atenent la casuística de persones que no poden pagar les quotes hipotecàries, sense entrar en altres problemes com ara els lloguers.

La regidora reclama una implicació de tota la societat per resoldre el problema, amb modificacions de la llei per fer efectiva la dació en pagament, i també que els jutges siguin més flexibles a l'hora d'interpretar-la i que la Generalitat negociï amb les entitats financeres. L'objectiu és que les entitats bancàries accedeixin a crear una borsa de lloguer social amb alguns dels prop de 5.000 pisos que tenen a Terrassa i dels quals, en molts casos, no paguen ni la comunitat de propietaris.

Per la seva banda, el degà del Col·legi d'Advocats, Miquel Sàmper, va explicar que s'han de crear amb urgència aquest tipus d'oficines de proximitat arreu del país i que aquest és el mandat que ha rebut del Consell de l'Advocacia Catalana. Sàmper defensa que el servei el donin els col·legis, perquè és garantia d'imparcialitat i, a més, es pot corregir la desigualtat que hi ha entre les parts implicades.

LA FRASE

No pot haver-hi gent sense sostre. Els bancs han estat una part del problema i han de ser una part de la solució
Lluïsa Melgares
Regidora d'Habitatge de l'Ajuntament de Terrassa

Fugir de la idea de fer comissions

Conscient que no és un càrrec polític, el degà del Col·legi d'Advocats va ser dur amb iniciatives semblants endegades en altres municipis, com ara Girona, Reus i Mataró, que depenen exclusivament de l'administració i estan molt vinculades a la constitució de comissions integrades per molts col·lectius. “Si tens una idea i vols que fracassi, crea una comissió”, va advertir a la delegació dels ajuntaments que es van interessar a conèixer l'oficina de Terrassa. Sàmper també va alertar del fet que s'estan trobant dificultats per poder tirar endavant oficines en les administracions governades per CiU, com ara en el cas de Manresa, i va avisar: “Els problemes de protagonisme ens poden fer perdre el temps.” Avui també té previst explicar la iniciativa al defensor del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
equipaments

Els veïns d’Alpens voten a favor de fer la piscina municipal

ALPENS

Vilafant rep Rafael Sala, el soldat republicà afusellat i trobat a Paterna

VILAFANT

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA
medi ambient

Mascort descarta refer el decret de piscines tot i el rebuig de l’oposició

barcelona
medi ambient

La Paeria avança la campanya de control de mosquits a Lleida

LLEIDA
municipal

Reus distingeix Carme Saldaña i la Confraria Jesús de l’Amargura

REUS