Societat

urgell

Vallbona de les Monges reobre l'hostatgeria del monestir

Tindrà 20 habitacions després d'unes obres que han durat 5 anys

Rehabilitar la coberta del convent, principal preocupació

La comunitat benedictina del monestir de Vallbona de les Monges reobre avui l'hostatgeria del monestir després de cinc anys d'obres.

El servei havia estat aturat per les deficiències de l'edifici, de base romànica, i de la resta del complex cistercenc, que pràcticament queia a trossos i que va obligar les monges a reclamar el suport institucional per garantir la continuïtat del monument i la seguretat de les monges.

L'hostatgeria completa una fase de les obres de restauració i millora, que ha finançat la Generalitat amb 70.000 euros. Disposa d'una vintena d'habitacions dobles i l'estada, a pensió completa, costa 35 euros. El servei també té menjador, capella i sales per a trobades i reunions. Igualment, s'ha habilitat un espai amb lliteres de 24 places.

L'abadessa Anna Maria Camprubí destacava que oferir aquesta hospitalitat és un principi bàsic de l'ordre de Sant Benet i que l'han ofert durant més de 800 anys.

No obstant això, la principal preocupació de la comunitat és el mal estat de la coberta, i des del passat novembre s'ha començat a rehabilitar, gràcies a les aportacions estatals de mig milió d'euros de l'1% cultural. Les filtracions a la coberta havien empitjorat aquesta part del monestir, que té la singularitat de ser de pedra. Ara es recuperarà i recobrirà amb teules per impermeabilitzar-la.

El monestir de Vallbona de les Monges és l'únic femení del Cister ocupat des de fa més de 800 anys per monges benedictines. Es tracta d'un monument declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. El 2011 es va completar la restauració del claustre gòtic i el 2007 es va crear la Fundació Santa Maria de Vallbona per captar fons per a les obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona
educació

Torna la lluita al carrer i a l’aula

Barcelona
La crònica

Mutilats inesquinçables

MEDI AMBIENT

El Maresme farà el projecte per reomplir l’aqüífer de la Tordera

Mataró
SALUT

El programa per a la prevenció i l’abordatge de l’obesitat infantil es posa en marxa a 35 municipis

BARCELONA

La malaltia que callen

Barcelona
SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona