Afegeixen rutes complementàries per mostrar elements que queden ocults en la via verda de Ripoll a Sant Feliu

El cost del projecte és de 900.000 euros i inclou un centenar de panells informatius

El Consorci de les Vies Verdes de la Diputació de Girona, el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya i l'Obra Social de «la Caixa» van presentar ahir a Santa Cristina d'Aro el projecte El secret de les Vies Verdes de Girona. Amb la col·laboració dels 23 municipis que dibuixen la ruta entre Ripoll i Sant Feliu de Guíxols, s'han creat uns petits itineraris temàtics que permeten conèixer a fons els recursos naturals i culturals propers a les vies verdes. Amb aquest objectiu s'han instal·lat vint plafons interpretatius, trenta-quatre tòtems informatius i seixanta-vuit senyals direccionals repartits en els tres trams de via verda compresos entre Ripoll i Sant Feliu i l'enllaç de la Vall de Bianya. També s'ha editat una col·lecció de quatre àlbums i postals per ser pintats, destinats a un públic jove, i tres guies noves de ruta.

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va afirmar que el projecte potencia el turisme «identitari i sostenible», que busca la desestacionalització, lluny de «la sobredosi del turisme de temporada».

k

Vegeu el mapa de la ruta a www.elpunt.cat

Un campió de BTT fa deGuia a l'Escala a les rutes en bicicleta

J.P

El campió de Catalunya de la modalitat marató de bicicleta de tot terreny i un dels corredors d'elit, Marc Trayter, farà de guia de les rutes en bicicleta que l'Ajuntament de l'Escala ofereix aquest estiu. Les sortides es faran cada dia, de dilluns a dissabte, i se sortirà, cap a les deu del matí, de l'oficina de turisme que hi ha a l'entrada de la població. S'ofereixen tres recorreguts: la ruta dels arrossars, de 16 quilòmetres i gairebé sense desnivell i una durada d'aproximadament una hora i mitja; la de les fonts, de 20 quilòmetres, amb uns 200 metres de desnivell i una durada de 2,5 hores; i la dels aiguamolls, de 40 quilòmetres i d'una durada de més de tres hores.

E-ruta a Hostalric

ò.p

La fortalesa d'Hostalric va ser ahir l'escenari ahir de la presentació de les e-rutes del Territori Museu de l'Aigua. Les e-rutes són un conjunt d'itineraris autoguiats i interpretats a partir de la narració d'un personatge. Es tracta d'uns itineraris que es presenten georeferenciats, de manera que es poden seguir mitjançant una PDA que disposi de GPS i del programa MSCAPE. Tant aquest programa com la mateixa e-ruta es poden baixar i instal·lar de franc des de la plana web www.laselvaturisme.cat. Per a les persones que no disposin de PDA, l'Ajuntament d'Hostalric ha posat en funcionament un servei de lloguer de PDA a l'oficina de turisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.