Ribes viu una calorosa festa major marcada per la bona participació

La crisi i la falta d'un local social centren les crítiques dels versos dels diables

L'assistència de públic als actes de festa major va ser especialment important diumenge; ahir, però, els ciutadans també van participar en la festa, tot i la calor que va afectar la cercavila de la sortida d'ofici, al voltant de la una de la tarda. Els diables, els timbalers, els cabeçuts, els gegants i els balls populars van recórrer els carrers de Ribes ahir, dia de Sant Pere. A la tarda, els més petits van ser els protagonistes de la festa, amb una cercavila infantil.

En els seus versos, el ball de diables va criticar la falta d'un local social del qual puguin fer ús les entitats ribetanes; la colla va fer així memòria de la plantada realitzada pels balls populars i la resta de grups participants en l'última festa de Sant Pau, al gener, després que el nucli es quedés sense envelat on celebrar el ball de festa major. Una altra de les referències que no podia faltar va ser la crisi econòmica; a banda d'aparèixer també en els versos dels diables, molts participants als balls van lluir adhesius de suport a l'Assemblea pels Drets Socials amb el lema Davant la crisi, fem festa, fem pinya.

Amb motiu de la festa major de Sant Pere, la Colla Gran del Ball de Bastons de Ribes ha estrenat un nou web amb un important contingut videogràfic. La principal novetat de la pàgina, www.ribes.org/balldebastons, és el repertori de vídeos amb imatges retrospectives de la festa major ribetana i diversos muntatges i reportatges de caràcter festiu, històric i etnogràfic produïts per la mateixa colla. Entre aquests continguts destaca el recopilatori La festa major en 8mm, que inclou pel·lícules filmades entre el 1964 i el 1982. La colla també organitza una exposició de fotografies de les festes majors de Ribes del vilanoví Xavier Saumell a la taverna La Premsa (c/ de la Torreta, 7) que es pot visitar fins al 26 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC