Societat

El ministre d'Agricultura defensa el desplegament als incendis de Cortes de Pallars i Andilla

Atribueix a les condicions meteorològiques la rapidesa de la propagació del foc

El ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, ha defensat aquest dimecres la “rapidesa i efectivitat” del desplegament de mitjans als incendis que van cremar unes 50.000 hectàrees —el 85% incloses en la la xarxa Natura 2000— a l'interior del País Valencià.

Arias Cañete ha exposat a la Comissió d'Agricultura del Congrés dels Diputats que tot i que les competències d'extinció corresponen a les autonomies, el ministeri va anar desplegant efectius a petició del govern valencià. El ministre ha atribuït a les condicions meteorològiques la rapidesa de la propagació del foc.

El ministre ha anat relatant les peticions de mitjans per part del govern valencià i totes les unitats desplegades, que en el seu moment de màxim desplegament van ser 28 aeronaus, 246 persones i 24 persones en centrals d'operacions i bases afegits a 400 militars, 360 vehicles, 5 helicòpters i 14 avions de la Unitat Militar d'Emergències (UME).

Per la suea banda, el diputat socialista José Luis Ábalos ha criticat “la manca de gestió forestal responsable” i ha lamentat “l'abandonament negligent del bosc valencià”. El diputat d'EUPV, Ricardo Sixto, s'ha referit a la “descoordinació i l'abandonament” que va sentir la població dels municipis afectats. Sixto ha parlat de retallades i ha dit que la climatologia no és excusa perquè és la que sempre s'ha tingut al País Valencià i que fa que cíclicament hi haja grans incendis “degut a la repetició dels mateixos errors”.

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha dit que “les retallades ixen cares” i ha preguntat si els afectats rebran els ajuts, tot recordant que els dels darrers grans incendis al territori, a les comarques de l'Alcalatén i de la Vall d'Albaida, encara no han rebut ajuts.

Baldoví ha resumit algunes de les preguntes que els ciutadans han enviat al grup parlamentari. El diputat valencianista també ha lamentat que Rajoy preferís anar a l'Eurocopa o a la recuperació del Còdex calixtí enlloc de visitar les zones afectades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies que es pot allargar a demà dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot