Societat

Adéu al brigadista mort en l'incendi de la Torre de les Maçanes

El ministre Arias Cañete repeteix que s'han atès “en temps real” les peticions d'ajuda de totes les autonomies, “sense excepció”

Anuncia l'enduriment de les penes previstes en el Codi Penal per als incendiaris i canvis en l'enjudiciament del delicte

Bombers i veïns de la Pobla del Duc, a la Vall d'Albaida, han acomiadat hui el brigadista de 41 anys mort després de participar en les labors d'extinció de l'incendi de la Torre de les Maçanes, en un funeral celebrat en el seu municipi natal. Emilio Abargues era professor d'Educació Física, tenia una filla de tres anys, la seua dóna està embarassada, i treballava com a voluntari en l'extinció de l'incendi.

Al sepeli han assistit el president de la Generalitat, Alberto Fabra, el ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, Miguel Arias Cañete, i representants polítics com la portaveu del PSOE en el Congrés, Soraya Rodríguez. També hi han assistit el president de les Corts valencianes, Juan Cotino, i la diputada autonòmica de Compromís.

En declaracions als periodistes, després d'assistir al funeral del brigadista mort, Arias Cañete ha defensat hui la resposta del govern en aquest “duríssim estiu” d'incendis forestals a Espanya, en assegurar que s'han atés “en temps real” les peticions d'ajuda de totes les autonomies “sense excepció”.

Arias Cañete ha insistit que, en el cas concret dels incendis que han assolat Canàries aquest estiu, ell ha estat en contacte “permanent” amb la Delegació del Govern i el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, amb el govern canari.

Ha afegit que l'executiu central no ha fet cap excepció amb cap comunitat que li ha sol·licitat ajuda per a combatre incendis forestals, i sobre el cas canari ha incidit: “A Canàries se li ha enviat un hidroavió cada vegada que ho ha demanat”.

El ministre ha especificat que cinc dels dotze hidroavions del seu departament treballen en aquests moments en l'incendi de La Gomera. Allà s'han desplaçat el 40% dels mitjans amb què compta “a pesar que hui s'atenen altres cinc incendis de la península forestal”, ha precisat el ministre.

D'altra banda, Arias Cañete ha anunciat que el govern endurirà les penes previstes en el Codi Penal per als autors d'incendis. També ha avançat que es variarà el sistema del jurat amb què actualment s'enjudicien aquests delictes per tal que siga un tribunal professional –la jurisdicció “ordinària”, ha dit– la que se n'encarregue.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.