Una mostra fotogràfica reflecteix a Tiana la història vital de vint dones «valentes»

Una artista de revista. Una maltractada. Una malalta de càncer de mama. Inés. Sandra. María Luisa. Només són tres dels vint testimonis vitals que el fotògraf Aitor Fernández ha reunit a Dones valentes, l'exposició que fins al 24 de juliol es podrà visitar a la biblioteca Can Baratau de Tiana.

Es tracta d'una mostra fotogràfica en què l'autor retrata amb imatges i a través de la paraula escrita les vides anònimes de prop de vint dones que han afrontat o estan afrontant les «adversitats» del dia a dia: una malaltia, els prejudicis d'una professió o de la seva condició sexual... I ho fa amb una implicació que fa que se situï en la mateixa línia de sortida que totes elles, en un gest de complicitat. «L'exposició sorgeix de la necessitat d'explicar la situació d'inferioritat social que viuen les dones», diu Fernández. L'artista sosté que «totes» elles, independent de l'edat o la condició, se situen darrere del món masculí de les empreses o de les esferes polítiques.

La mostra, que es va exposar per primera vegada el novembre, ha tingut molt bona acollida per part de tots els centres culturals pels quals s'ha exhibit. Fernández confia que a Tiana s'hi bolqui i pugui reflexionar sobre aquesta situació de desigualtat social de la qual, a parer seu, continuen sent objecte les dones. La mostra es podrà visitar en horari de biblioteca (de dilluns a divendres de 16 a 20.30 hores). Aquesta no és la primera obra d'Aitor Fernández. El fotògraf es va estrenar amb un reportatge sobre el despoblament a la comarca del Bierzo (Lleó). Posteriorment, en va fer un sobre la memòria històrica i sobre la immigració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell