Llavaneres dóna el tret de sortida de les jornades gastronòmiques del tomàquet del Maresme

Llavaneres va ser ahir el municipi escollit per inaugurar les jornades gastronòmiques del tomàquet del Maresme. La cita, que va néixer a Sant Vicenç de Montalt i que des de fa tres anys és itinerant amb el Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, pretén promoure les varietats autòctones d'aquest fruit. El tomàquet serà fins el 31 d'agost protagonista dels menús de 48 restaurants de 13 poblacions del Maresme i ahir alguns dels que hi participin van oferir al parc de Ca l'Alfaro un petit tastet popular de les especialitats que s'hi poden degustar. Des dels plats més tradicionals com ara el bacallà amb tomàquet fins a propostes molt més arriscades com ara un dry Martini fet amb sèrum de tomàquet, aigua de ruca i tomàquet deshidratat. Tampoc no hi va faltar una bona mostra de les varietats que els pagesos de Llavaneres conreen i de com s'impliquen en la feina de recuperar el gust perdut, com alguns asseguren, d'aquest fruit. De Montserrat, de pometa, de pera, de penjar o cirerols són algunes de les tipologies més populars, però també hi ha agricultors que aposten per conrear varietats més exòtiques com ara la de San Marzano i la de cor de bou, que més que tomàquets semblen pebrots.

El president del Gremi d'Hostaleria i Turisme, Antoni Graupera, va explicar que l'objectiu de mostres com aquesta és «donar prestigi als productes de casa». Tot i admetre que la comarca no té cap varietat pròpia, sí que defensa que la meteorologia de la zona «permet obtenir uns productes de primera qualitat». El regidor de Promoció Econòmica de Llavaneres, Josep Molina, va recordar que aquest cap de setmana s'engeguen els actes de la festa major i que aquest tret de sortida de les jornades i la degustació popular són una bona excusa per gaudir d'«un aperitiu» de la celebració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Quatre morts i una vintena de ferits a Palma en enfonsar-se part d’un restaurant

barcelona

Els Mossos carreguen en una protesta contra la desfilada de Vuitton

Barcelona
urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aquest mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs