Societat

Fred extrem, ruixats i neu fins dimecres

A partir del migdia s'esperen precipitacions al quadrant nord-est i en alguns punts del sector central del litoral i prelitoral

La neu obliga a tallar de nou el Port de la Bonaigua i a restringir el pas a Vilaller a Vielha

Els termòmetres han baixat en picat en les últimes hores a tot Catalunya. I a partir del migdia s'esperen precipitacions al quadrant nord-est i en alguns punts del sector central del litoral i prelitoral. Com que l'aire fred es mantindrà a sobre de Catalunya, aquests xàfecs seran en forma de neu en cotes inferiors als 300 metres. De fet, en el moment de la precipitació, la cota es podria desplomar, i no es pot descartar que torni a nevar arran de mar.

Aquest ambient tan fred continuarà els pròxims dies, i demà i dimecres a primera hora els termòmetres fins i tot marcaran valors més baixos que avui. La segona part de la setmana ens portarà més canvis de temps. Es preveu una borrasca amb vent de llevant que podria fer ploure amb ganes a la costa i al prelitoral entre dijous i divendres.

En aquest context, els serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona van atendre la passada nit 152 persones, de les quals 148 han acceptat allotjament en el marc de l'operació fred, que es va activar divendres davant del descens de les temperatures.

Aquesta és la tercera nit en la qual s'han activat els dispositius que tenen com a objectiu que les persones que pernocten al carrer acceptin de manera voluntària passar la nit en els centres d'acollida municipals.

Divendres, amb motiu de l'activació de l'operatiu, es van obrir dos centres específics per poder allotjar aquestes persones per passar la nit; l'operació fred en nivell 2 es manté activada a causa de a la previsió de baixes temperatures.

El Port de la Bonaigua, tancat

A més, la neu ha obligat aquest dilluns a tallar de nou la C-28 de Vaquèira a la Peülla, al Port de la Bonaigua, en els dos sentits de la circulació, segons el Servei Català de Trànsit (SCT). En la mateixa via, és obligatori l'ús de cadenes de la Peülla a Casa Sastrada, també al Port de la Bonaigua i a la C-142b, de Vaquèria al Pla de Beret.

D'altra banda, de Vilaller a Vielha s'ha restringit el pas als vehicles articulats a la N-230, també en ambdós sentits de la circulació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Meteorologia

Prop de 1.200 trucades al 112 fins al matí relacionades amb la pluja

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró