Societat

Intenses nevades a l'interior amb gruixos que poden arribar als 30 centímetres

La Generalitat ha decretat la situació d'emergència nivell zero

El temporal de pluja i neu ha tingut la seua incidència en el trànsit per carretera i en l'alta velocitat

La Generalitat valenciana ha decretat la situació d'emergència nivell zero per nevades a les comarques dels Ports, l'Alt Maestrat, l'Alcalatén, l'Alt Millars i l'Alt Palància així com a les comarques del Racó, els Serrans, la Plana d'Utiel-Requena i Vall d'Aiora. Segons les previsions meteorològiques, la neu pot caure en cotes per damunt dels 700 metres i amb gruixos fins a 30 centímetres. També a l'interior nord de la demarcació d'Alacant, en alerta groga per nevades. Uns 500 alumnes de l'interior valencià s'han quedat sense anar a escola a causa de la neu. El litoral nord de les comarques de Castelló es troba en preemergència per pluges intenses.

Problemes de trànsit

El temporal de neu, pluja i vent que afecta el País Valencià també ha tingut la seua incidència en el trànsit per carretera. Segons informa la DGT, la circulació és complicada a l'autovia A-3 al seu pas per Bunyol i Utiel a causa de la neu. La CV-803 està tallada al trànsit a l'altura d'Onil (Alcoià) així com la CV-801 a Ibi i la N-332 a Morella. En nombroses vies de l'interior de les comarques de Castelló i Alacant és necessari l'ús de cadenes i en algunes es prohibeix el trànsit a camions i autobusos. La neu també ha complicat la circulació per tren. L'alta velocitat entre València i Madrid ha patit retards fins a 20 minuts a causa de les nevades. Segons ha informat Renfe, la meteorologia impedeix que els trens puguen circular a velocitat màxima, especialment al seu pas per la demarcació de Conca. La forta pluja ha fet acte de presència a la demarcació de València, on s'han arreplegat 102 litres per metre quadrat a la Font d'en Carròs o 85 litres a Vilallonga . Les granissades i tronades intenses han afectat les comarques de la Safor i la Marina Alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona

L’anella ciclista de Mataró, pendent d’un nou full de ruta

Mataró
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles