Societat

lA CRÒNICA

Les núvies, brillants i ‘esportives'

La desfilada de Rosa Clarà obre avui la potent Barcelona Bridal Week, que clausura Pronovias
Vanesa Lorenzo i Dasha Kapustina, parelles de Puyol i Alonso, es vesteixen de blanc

Vanesa Lorenzo té la seva pròpia col·lecció de moda, d'aires andrògins i austers, però quan arribi el moment de casar-se té clar que triarà un estil “clàssic i romàntic”. Un vestit joia com el que duia ahir en la presentació dels dissenys que divendres mostrarà Pronovias en la seva tradicional desfilada al MNAC. L'actual parella de Carles Puyol lluïa puntes franceses i pedreria, un estil que veurem molt en la passarel·la Gaudí 2013, que comença avui a la Fira de Gran Via amb les propostes de Rosa Clarà. L'empresària i dissenyadora catalana també s'ha deixat seduir per les brillantors: “No sé si serà per oposició a tanta crisi, però em venia molt de gust”, assegurava, mentre que Dasha Kapustina, la prima i poc xerraire parella de Fernando Alonso, duia un d'aquests eteris i fulgurants vestits molt en la línia “dels anys vint de la sèrie Downton Abbey”. O de Boardwalk Empire. La model explica que va conèixer el pilot en un sopar, i que li agradaria venir a veure-la desfilar, però que sempre l'agafa entrenant-se. Li fa por veure'l córrer? “Sí, és perillós i estressant; jo prego per ell.”

La jove russa, de cos escàs però molt fotogènic, anunciava la seva arribada a Barcelona diumenge penjant una imatge de l'hotel Arts als seus 30.000 seguidors de Twitter. Coneix la ciutat d'haver-hi estat amb Alonso, amb qui, va dir, ara viu a Astúries. També assegurava que els vestits estrets són els seus preferits per al dia que hagi de donar el “sí, vull”, dia que no sap quan arribarà, malgrat que als seus 23 anys no es considera massa jove per casar-se.

En canvi, la mestressa d'una firma que no para d'expandir-se en productes (tenen fins i tot roba de llar) i localitzacions (ara preparen desfilar a Nova York) sí que prepara boda amb un empresari català per a aquest estiu. Anirà “molt senzilla”. No diu gaire més. Rosa Clarà és tan discreta com Vanesa Lorenzo, a qui darrerament les càmeres segueixen molt buscant moments compartits amb el jugador del Barça, que ja l'ha dut a la Pobla de Segur. Ella no vol parlar del tema, tan sols assegura que la pressió “es pot portar bé”. Aspira a continuar sent model i, més que convertir-se en algú famós (“Celebrity? Ui, quina por, aquesta paraula!”), vol anar a més com a dissenyadora. I quan hi hagi casament (no diu amb qui) serà “alguna cosa íntima”.

La cita amb el gegant nupcial Pronovias va ser a la seva caserna general, al Prat de Llobregat, aquest cop sense la presència de cap dissenyador ni cap altre càrrec, tot i que ahir mateix la firma nupcial va anunciar el fitxatge d'un nou director general, Manuel Ehrensperger, fins ara directiu de Swarovski. La col·lecció principal, Atelier, la firma l'equip que envoltava el malaurat Manuel Mota, cap creatiu de la casa durant anys mort al gener, i es podrà veure completa divendres en els cossos de top models com ara Anne Vyalistina, Alejandra Alonso i Magdalena Fracowiack. Lorenzo no hi serà “per motius de treball”, però no seria el primer cop que Puyol és entre els convidats. Per cert, ahir la model va indicar que ja era culer abans de conèixer el defensa i, com toca, ara confia en la remuntada.

Rosa Clarà, que aquest any vol obrir a Colòmbia, Veneçuela, el Perú i Hondures, va emprovar els vestits a Kapustina ahir a les noves instal·lacions de la firma, a Sant Just Desvern, que funcionen de showroom amb vista als clients: “Tenim exposats 700 vestits de núvia i 700 de festa.”

Dues models amb rostre i cabellera angelical per donar inici a una passarel·la i un saló, la Barcelona Bridal Week, que es referma com a plataforma de referència internacional en la seva 23a edició. Durant quatre dies es veuran els dissenys de divuit firmes de núvia i festa i, a partir de divendres, el saló Noviaespaña oferirà 230 marques. Aquest any Fuentecapala celebra el seu 50è aniversari i Jesús Peiró, el 25è.

Els organitzadors destaquen que es consolida la presència del sector de comunió, que hi engloba el 10%. Rosa Clarà, que ja va per la seva segona col·lecció, ho confirma: “Sobretot agraden molt els vestits clàssics i llargs, perquè les nenes volen anar de princesa.” Diríem que com les grans, tenint en compte per on va la tendència (nostàlgica, elegant i sobretot brillant) que avui veurem damunt la passarel·la. Precisament, en un dia en què a Holanda (país auster i calvinista) proclamen un nou rei i una reina. Guillem i Màxima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
comissió europea

Astrazeneca demana la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona