Societat

Per primer any s'ha fet un mapa especial en què s'assenyalen aquells espais que no es pot perdre cap visitant

Els 10 imprescindibles

El mapa dels deu llocs de visita obligada ajudarà els visitants novells a captar en poca estona l'essència de la mostra

Pujar pel carrer de la Força de Girona o traspassar el portal de Sobreportes dirigint-se cap a les escales de la catedral per descobrir-hi quina és la proposta d'enguany és una tradició que els devots de Girona, Temps de Flors repeteixen cada any de manera incansable. Perquè la mostra floral té tant d'història com de tradició i malgrat que en cada edició s'incorporen nous espais i noves propostes, hi ha determinats indrets que conformen l'autèntica essència de l'exposició de flors.

Sabent això, aquest any per primer cop s'ha fet un mapa en què s'indiquen els deu llocs que cap visitant de la mostra es pot perdre abans de marxar de Girona. Amb poc esforç els gironins podrien enumerar aquests edificis i indrets clàssics. A banda de les escales i el claustre de la catedral, el passeig per l'interior dels Banys Àrabs és gairebé obligat en cada edició, com ho evidencien les llargues cues que sempre s'hi formen. No gaire lluny, l'esclat floral i olfactiu habitual de les Sarraïnes també les situen entre aquests deu llocs d'imperdonable pèrdua si es visita Girona durant el temps de flors. Gairebé amb recorregut lineal cal passar per la plaça dels Jurats, on hi ha sovint propostes més conceptuals, i acabar arribant a Sant Nicolau.

L'església de Sant Martí és també una de les icones d'aquest rebrot de ciutat primaveral, com també ho són Sant Lluc o Sant Feliu. El passeig pausat pel Barri Vell també acaba menant el visitant fins a la frescor ombrívola dels Jardins dels Alemanys, amb obligació i devoció de pas per la Torre Gironella, que sempre omple els sentits i l'ànima dels que la visiten.

I entre els deu llocs de necessària peregrinació hi figura també la casa Lleó-Avinay, que suposa el colofó final al pas pel Museu dels Jueus, en un enclavament tan màgic al bell mig del call com la famosa càbala del propietari més notori d'aquesta casa. El mapa dels deu llocs de visita obligada ajudarà els visitants novells a captar en poca estona l'essència originària que ha anat marcant l'exposició de flors des de la seva primera edició i que permet descobrir de manera original els edificis més preuats del Barri Vell combinats amb olorós esclat floral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

El col·lapse general a Rodalies afecta també al metro de Barcelona

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona