Societat

El Mercadal fa barri

L'associació de veïns del sector participa activament en aquesta edició de Temps de Flors engalanant balcons i fent actes festius tot avui

Una exposició de fotos antigues repassa l'evolució de la zona

El Mercadal vol recuperar l'esperit de barri. Aquesta és la voluntat de l'associació de veïns d'aquest sector, que es va reactivar i tornar a constituir ara fa uns vuit mesos. Una de les vies que han trobat per donar-se a conèixer ha estat implicar-se de manera activa en l'actual edició de Girona, Temps de Flors amb diverses activitats, entre les quals destaca un concurs de decoració de balcons. Han estat encara pocs els que en aquesta primera edició s'hi han volgut sumar, però ha servit per dotar d'un fil conductor floral des del pont de les Peixateries Velles fins a la plaça on hi ha l'església del Mercadal.

Una altra contribució és la programació d'actes tot el dia d'avui, des dels jocs tradicionals que aportaran Fefe i Cia fins a la cercavila que es farà al punt del migdia amb els gegants de Sarrià o els actes infantils també a la tarda i la cantada d'havanera del grup Norai de Palamós, a partir de les set de la tarda, que interpretarà havaneres de compositors que han viscut en un moment o altre al barri.

El colofó de la jornada d'avui és el sopar popular amb ball de festa inclòs que començarà a partir de les nou del vespre. El president de l'associació de veïns del Mercadal, Agustí Amaya, explica precisament que el sopar els ha de servir “d'excusa” per trobar-se i “fer una mica de barri”.

Tots els actes d'avui són precisament per fomentar la relació del veïnat, per millorar la coneixença mútua i recuperar l'esperit de barri que durant molts anys ha caracteritzat el Mercadal.

Èxit de les imatges històriques

Una de les activitats que arrosseguen més ciutadans és l'exposició en un local del carrer Hortes que permet veure a través de fotografies històriques l'evolució del barri. Des de la presència de fàbriques com ara la Grober o la de Can Martí de les capses fins a comerços històrics com eren el Gruartmoner, el cafè Español, el Colmado Vallmajó o l'edifici històric de les Peixateries Velles que va acabar donant nom al pont Eiffel. La transformació urbanística amb la nova plaça Constitució en desaparèixer la Grober, l'edifici de l'Ave Maria, així com els centres escolars o els canvis en carrers com ara la Gran Via, Santa Clara o Hortes es poden veure en aquesta mostra oberta fins al dia 21.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona

L’anella ciclista de Mataró, pendent d’un nou full de ruta

Mataró
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA