Societat

Espadaler avaluarà si cal demanar la zona catastròfica per a l'Aran

El conseller assegura que el debat sobre l'estat de les lleres dels rius cal fer-lo amb “serenitat”

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha explicat aquest dimecres que “en absolut” descarta demanar la zona catastròfica per a la Val d'Aran l'endemà de les riuades causades per les intenses pluges caigudes a la zona i el desgel de la neu que encara hi ha a les muntanyes. En declaracions a Catalunya Ràdio, Espadaler ha comentat que primer ho avaluarà amb el síndic general de l'Aran, Carlos Barrera, i que, si s'escau, “per descomptat que ho farem”. El conseller ha explicat que aquest dimecres al matí un equip dels Bombers de la Generalitat desplaçat fins a la zona per col·laborar en les tasques d'avaluació dels habitatges afectats.

Sobre l'estat de les lleres del riu, Espadaler ha assegurat que és un debat que cal fer “amb tranquil·litat” i ha dit que volia “culpar ni exculpar ningú”. Ha comentat que en les riuades d'ahir va haver-hi un punt de “desastre” i que el desgel i la meteorologia van ser “extrems”. Minuts més tard, ha deixat clar però, en declaracions a RAC1, que “davant d'un episodi que hem viscut, amb pluja severa i desgel, amb les lleres netes haguéssim tingut un problema bastant semblant.El conseller ha explicat que primer vol escoltar els alcaldes de la zona i saber de primera mà quin és l'estat de les lleres. “Em consta que hi havia algunes previstes i finançades per la CHE. Haurem d'analitzar amb cura l'estat de la qüestió”, ha comentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.