Societat

Cerdanyola del vallès

Bellaterra defensa l'ús d'energies alternatives en habitatges

La quarta i última sessió del cicle L'autosuficiència, un valor en alça, organitzada divendres passat per l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, va fer-se valer de casos pràctics per exposar els beneficis d'incorporar les energies renovables en l'àmbit residencial per tal de reduir la despesa energètica dels habitatges.

El cap de l'Oficina de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, va explicar durant la ponència inaugural que la política energètica comunitària vol assolir tres grans objectius: “tenir una seguretat en el provisionament energètic, fer que els països de la UE siguin més competitius i reduir les emissions de CO2.” Per aconseguir-ho, s'ha dotat del programa 20/20/20 que vol assolir l'any 2020 un 20% de reducció de les emissions de CO2, que un 20% de l'energia generada a la UE sigui de fonts renovables, i que es millori un 20% l'eficiència energètica. Segons el representant de la Comissió Europea a Barcelona, si es compleixen els objectius del programa 20/20/20 “Europa aconseguirà un estalvi de 120.000 milions d'euros cada any, serà més competitiva i haurà creat llocs de treballs no deslocalitzables vinculats a les energies renovables”. Tarradellas va dir que “a la UE li va la vida en ser més eficient perquè la nostra despesa energètica és un 400% més cara que la dels Estats Units”.

El president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, va assegurar que “estem entrant en una etapa en la que és imprescindible ser més autosuficients perquè hi ha menys ocupació, menys ingressos i, per tant, és primordial que les famílies redueixin les seves despeses quan abans millor”. Andreu va afegir que el cicle L'autosuficiència, un valor en alça ha volgut donar consells a les famílies per ser eficients en diversos àmbits gràcies a les opinions d'experts i d'empreses de diferents sectors.

L'acte va comptar amb l'opinió de dos arquitectes que van posar en valor l'arquitectura bioclimàtica; amb un expert en certificació energètica d'edificis, una enginyeria que fa projectes de geotèrmia i un representant de la cooperativa Som Energia.

Des que va començar al febrer, el cicle L'autosuficiència, un valor en alça ha volgut ser un gra de sorra més en el camí cap a una millora de l'eficiència dels recursos energètics per part de les famílies. A més de les energies renovables, també s'ha tractat l'estalvi d'aigua, la mobilitat amb vehicles elèctrics lleugers i la mobilitat amb el cotxe elèctric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
SALUT

Astrazeneca demana a la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona