Societat

Es prepara l'Aplec de la Serra Mariola per a l'octubre

Diferents entitats i col·lectius dels pobles que conformen els voltants han constituït l'Assemblea amb la finalitat d'organitzar un aplec que se celebrarà els propers 4 i 5 d'octubre a Alfafara

Membres de l'Assemblea han manifestat que aquesta naix «responent a la realitat compartida, més enllà de límits i fronteres administratives, dels pobles que abraça la Mariola». A més, afegeixen que l'Aplec «pretén ser una mostra de la diversitat d'associacions locals que embasten el nostre entorn, amb la joventut com a motor i amb la defensa del territori com a marc de fons, fet per i per a la gent dels nostres pobles».

L'Aplec de la Mariola serà una trobada anual, itinerant, autogestionada, festiva, reivindicativa, amb projecció exterior i sense ànim de lucre. La primera edició d'aquest tindrà lloc a Alfafara els dies 4 i 5 d'octubre, «amb la voluntat de convertir aquest poble de la comarca d'El Comtat en la capital de la Serra Mariola durant un cap de setmana, mitjançant un programa farcit d'activitats per a tots els públics», han manifestat els organitzadors. El tema central d'enguany serà “Salvem les serres. Els incendis a la Serra de Mariola”.

D'altra banda, membres de Joves de la Serra de Mariola i del col·lectiu juvenil d'Agres i Alfafara han destacat la importància de celebrar l'aplec a Alfafara, «la celebració d'aquest aplec servirà per a reforçar els lligams culturals, econòmics i socials entre els nostres pobles, i per a potenciar que totes i tots treballem en la mateixa direcció». I afegeixen, «esperem que servisca per donar una bona publicitat a Alfafara i hi haja una gran repercussió cultural i econòmica. Volem que tot el poble estiga orgullós d'acollir l'Aplec».

Finalment, els membres de l'Assemblea han afirmat que «volem una Serra Mariola verda, social i econòmicament sostenible, amb uns pobles implicats i amb uns serveis públics de qualitat, una Mariola solidària i cooperativista, una Mariola crítica i activa».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes