Societat

Els Bombers frenen l'avenç de l'incendi de Riba-roja d'Ebre

El foc ha cremat 20 hectàrees sobretot de pi blanc i matoll

A la zona hi treballen 42 dotacions terrestres i quatre mitjans aeris

Els Bombers de la Generalitat aconseguit frenar l'avenç de l'incendi forestal que des d'aquest dilluns a la tarda crema a Riba-roja d'Ebre. Una trentena de dotacions terrestres han aconseguit aturar de matinada el flanc dret i el cap de l'incendi, que ha deixat de guanyar terreny a tocar d'una pista forestal. Les flames ha afectat una superfície de 20 hectàrees de vegetació, sobretot de pi blanc i matoll segons han indicat el Cos d'Agents Rurals. Durant la nit, el vent ha bufat de mestral però sense gaire força, la qual cosa ha beneficiat les tasques d'extinció. A la zona hi treballen aquest matí 42 dotacions terrestres i quatre mitjans aeris, que s'han incorporat a primera hora.

El foc es va iniciar al pont de Berrús, propagant-se després al puig de Santa Magdalena. Les flames es van anar estenent aquest dilluns per una zona de barrancs al sud del riu Ebre, i el foc es va propagar amb focus secundaris al voltant del perímetre que ja cremava. Com a mesura preventiva, els Mossos d'Esquadra van evacuar un parell de masos aïllats i es va haver de tallar al trànsit la TV-7411, entre els quilòmetres 0 i 20.

Protecció Civil també ha desactivat al voltant de les set d'aquest matí la fase de prealerta del pla Ferrocat ja que s'ha pogut restablir la circulació de trens a la línia R15 després la millora de les condicions de l'incendi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.