Societat

La PDE alerta que la “conflictivitat” a l'Ebre creixerà

El moviment social antitransvasament sosté que el pla hidrològic s'aprovarà abans de final de mes

La protesta contra el magatzem de gas submarí Castor va rebre el suport de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), que lamenta que una activitat industrial pose al punt de mira les Terres de l'Ebre. “Una vegada més, s'estan concentrant a l'Ebre projectes que generen conflictivitat i que posen en perill l'activitat econòmica i la població”, va manifestar el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. Fa tretze anys, la lluita contra el transvasament de l'Ebre va coincidir amb el rebuig a la instal·lació de la central tèrmica Enron a la Ribera, que es va aturar. “S'està creant una olla a pressió i preveiem un 2014 de conflictivitat”, va dir Tomàs. En aquest sentit, la PDE sosté que, abans de final de mes, el consell de ministres aprovarà el pla hidrològic de la conca de l'Ebre, amb un cabal ecològic que bona part de l'any serà inferior als 100 metres cúbics per segon. Així, és molt probable que en poques setmanes es repeteixen mobilitzacions contra distints projectes que afecten les Terres de l'Ebre. La PDE ha ofert la seua col·laboració a la Plataforma en Defensa del Sénia per portar la lluita contra el Castor a Europa.

Més protestes

Després de l'èxit de la manifestació d'ahir a les Cases d'Alcanar, la Plataforma en Defensa del Sénia ja té fixat un calendari de treball per aquesta setmana. Dimarts al vespre, han convocat una reunió als serveis agraris d'Alcanar per organitzar els grups de treball; dimecres, participaran en la muralla humana que s'ha convocat a Vinaròs i, el cap de setmana, organitzaran xerrades informatives a la Sénia, Ulldecona i Vinaròs. Dijous, hi haurà una concentració davant la delegació del govern de l'Estat a Barcelona convocada per Jóvens en Defensa de l'Ebre. “L'èxit ens fa sentir guanyadors, però no hem guanyat i la voluntat política de Madrid és posar en marxa el magatzem de gas submarí”, va dir Lluc Ulldemolins, membre de la plataforma. “Tenim davant un monstre que es diu Florentino Pérez”, hi va afegir.

LA FRASE

S'està creant una olla a pressió i el 2014 serà un any de conflictivitat a les Terres de l'Ebre
Manolo Tomàs
PORTAVEU DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE L'EBRE

LA DATA

09.10.13
Muralla humana
a Vinaròs per rebutjar el magatzem de gas submarí. Hi aniran membres de la plataforma ebrenca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA