Societat

Centenars de persones commemoren el 9 d'Octubre a El Campello

Els xiquets del col·legi Fabraquer van representar la conquesta de València l'any 1238

La Muixeranga va ser rebuda amb forts aplaudiments i crits de visca el País Valencià

Un any més —i ja en van 25— El Campello ha commemorat la Diada del País Valencià amb una marxa cívica pels carrers de la localitat en la qual han participat centenars de persones al ritme de les dolçaines i els tabals.

El Campello és, des de fa dècades, un referent pel que fa a la reivindicació nacional per la Diada del 9 d'Octubre amb una gran participació de gent d'arreu de la comarca. La seua marxa cívica, presidida pel penó de la conquesta aconsegueix aglutinar, any rere any, les diferents sensibilitats que defensen la llengua i la cultura del país, aconseguint a més, un major protagonisme i participació que la marxa oficial que es feia des de l'ajuntament i que ja ha estat substituïda per la processó cívica.

Representació

Els actes van començar amb l'arribada de la flama del correllengua, l'altra protagonista juntament amb el penó de la conquesta, i l'escenificació, per part dels xiquets del col·legi Fabraquer de la conquesta de València per part del rei Jaume I l'any 1238.

La representació va finalitzar al so de la muixeranga, un dels moments més emotius de la jornada que va ser respost pels centenars d'assistents amb forts aplaudiments i crits de visca el País Valencià.

Un colp finalitzat l'acte, va començar la marxa cívica, presidida pel penó de la conquesta, la flama del correllengua i una gran senyera i seguida pels centenars de persones que s'havien aplegat a la localitat per tal de commemorar el 9 d'Octubre.

Tradicions

Finalitzada la marxa, els actes commemoratius van continuar amb la tradició del dia dels enamorats que al País Valencià se celebra el 9 d'octubre amb la clàssica mocadorada en la qual es van repartir centenars de mocadors amb dolços als assistents.

La celebració, va finalitzar amb una dansà popular al carrer del Pal en la que novament la gran participació popular va ser la nota predominant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó