Societat

Un estanc de Tàrrega esgota el 1.714 de la Grossa en minuts

La major part dels bitllets estaven reservats a clients habituals del comerç, tot i la cua que es va formar abans d'obrir

Només els dos primers a arribar van poder comprar un sol bitllet del número més buscat del nou sorteig

Expectació i corredisses a primera hora del matí a l'estanc Farran de Tàrrega. El vespre anterior, Loteria de Catalunya va alertar el comerç que en la remesa de la Grossa de Cap d'Any que rebrien hi hauria els 30 únics bitllets que s'han editat, per ara, amb el 1.714, el número més buscat.

A dos quarts de nou del matí, ja hi havia una trentena de persones fent cua a la porta de la botiga, perquè la notícia havia corregut com la pólvora i més quan la va esbombar la ràdio. No obstant això, aquesta expectació es va convertir en desencís només aixecar persianes. Tots els bitllets del 1.714 estaven reservats. De fet, només els dos primers de la cua van poder comprar un bitllet del preuat número.

Núria Santiveri, encarregada de l'estanc Farran, va explicar que els 28 bitllets restants, un per persona, els guardaven per a clients habituals. L'estanc va haver de fer una llista de peticions dies endarrere d'entre tots els que ja els havien avisat que “si per casualitat ens arribava el 1.714 en voldrien almenys un”, deia la Núria. La dependenta va lamentar l'escassetat de bitllets perquè “com més n'haguéssim tingut, més n'hauríem venut”.

Caridad Barrera, la primera de la cua, va rebre l'encàrrec del seu fill de comprar-li un bitllet: “En volia un per al noi i un per a mi, però no pot ser, i ara el fill diu que si toca me'n donarà una part.” La segona de la cua va ser Núria Rius, que va recollir el 1.714 per al seu pare, que havia sentit per la ràdio que el número desitjat es podia comprar al costat de casa. Així, l'estanc havia venut en minuts tots trenta bitllets del 1.714 i sense tenir-los, ja que van arribar de Barcelona cap a quarts d'onze.

Durant tot el matí, l'estanc va ser un degoteig de gent que passava demanat el bitllet de la Grossa amb la xifra commemorativa. Una noia explicava que “tinc el Whatsapp ple d'amics de Barcelona que em reclamen que els compri una butlleta”. Una altra senyora tenia l'encàrrec del fill, que estudia a Madrid. Molts altres, posats a fer, es van conformar quedant-se altres números. Un avi va afirmar, convençut, que “hi ha una obsessió pel 1.714, però el que tocarà serà el 9.965, que és el meu”. I el telèfon no parava de sonar. També hi havia altres clients que no sabien ni de què els parlaven i no entenien el perquè de tant rebombori a l'estanc del Raval del Carme de Tàrrega.

Les claus

Expectació i èxit de vendes, però amb escassa distribució

J.T

La Grossa de Cap d'Any de la Generalitat té més èxit del que els mateixos promotors esperaven quan a l'estiu van anunciar el projecte. El sorteig català preveu, inicialment, posar a la venda 15 milions d'euros i en tres setmanes ja ha superat els 10 milions.

Positiu

La Grossa ha creat expectació, acceptació i vendes. El sorteig de Cap d'Any, amb 30 bitllets per número, del 00.000 al 99.000, està donant feina a Loteria de Catalunya, que cada dos per tres envia noves remeses de bitllets a les botigues que en venen. El 70% de la recaptació es destina a premis i el 30% restant, a projectes socials. Aquest estímul ajuda a les vendes, segons els venedors, igual que el preu, de 5 euros per bitllet.

Negatiu

El que no acaba d'agradar de la iniciativa és l'escassetat de les sèries que ha editat el Departament d'Economia, i més per als que juguen amb números simbòlics, com ara el 1.714. Això va fer que, ahir, l'interès dels compradors i l'enrenou mediàtic per la venda del número més desitjat durés només uns escassos minuts, el temps que van trigar a vendre's els trenta bitllets.

Toca un premi de 50 milions a Barcelona

L'administració de loteria Valdés de Barcelona ha donat un premi de 50.899.071 euros corresponent al sorteig de l'Euromillones d'ahir. Segons va explicar l'administrador del comerç, Jordi García Valdés, el premi l'ha guanyat un únic encertant, que va validar la seva aposta per finestreta en aquesta administració ubicada al número 88 de la Rambla de Barcelona.

“És una butlleta de cinc apostes (10 euros) i feta de manera automàtica, és a dir, que va ser la màquina la que va escollir els números a l'atzar”, explicava García Valdés. I hi afegia que, tot i desconèixer el guanyador, creuen que “es podria tractar d'un veí del barri”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella