Societat

Un euro i màniga curta

La jornada popular d'atraccions va aplegar centenars de visitants que van aprofitar la iniciativa de l'Ajuntament de Girona i el bon temps a la Devesa

Alguns dels firaires troben que l'oferta els restarà afluència els pròxims dies

Quan es pot seure i riure en una terrassa amb jersei sense mànigues un 25 d'octubre, menjar unes castanyes no és, probablement, el més estimulant. Les Fires de Sant Narcís van començar ahir amb el pregó, la cercavila i el retrò de petards, però també amb una dolça molt llaminera: les atraccions a 1 euro. Des de les quatre de la tarda, i amb un bon sol, centenars de persones (o milers?) van aprofitar l'incentiu que proposa des de l'any passat l'Ajuntament per gastar poc i passar-ho molt bé.

Una cosa és que les atraccions valguin 1 euro, i una altra és que els xurros en valguin 3; el cotó de sucre, 2,5 i la bossa petita de castanyes, 4. A tres de quarts de cinc de la tarda, però, les cues per pujar al Látigo són llargues, perquè ser sacsejat una mica dins unes olles grogues al preu d'1 euro no fa mal. Això pensen una quarantena de persones que fan cua.

“El Gegant del Pi té ganes...”

Abans de pujar a l'atracció de les olles, la Maria Anna busca amb la vista un lloc per a ella, la filla i una cosina. Han vingut perquè “l'economia és com és”. Poca estona després, el Baby Ranitas està ple de nens i de pares i mares ben contents, tant els que gaudeixen de l'espectacle com els que s'ho miren. 1 euro és 1 euro. Se sent, de fons, la cançó popular (modernitzada) d'El Gegant del Pi, per la megafonia d'una atracció infantil. “[...] el gegant del Pi té ganes de fer pipí”.

En Guillem i en Gerard són dos adolescents de Celrà. No tenen classe a la tarda i han vingut amb tren fins a Girona. “És el primer dia i hem vingut perquè val 1 euro”, explica en Guillem.

Hi ha gustos per a tothom. Que els que van ser ahir a Girona repeteixin s'haurà de veure. Un dels firaires ven tiquets amb poc entusiasme. Assegura que els tiquets a 1 euro són “massa barats” i que això els farà perdre la recaptació. I té present que, a més, avui es disputa el Barça-Madrid. Més cap a l'interior de la Devesa hi ha el Tiki Taka, una “atracció de perill”, segons en Jose, que acompanya els dos fills. És de Girona, del barri del Pont Major.

En Jose duu màniga curta i donarà 10 euros a cadascun dels fills perquè s'ho passin bé. Explica que està a l'atur i que, amb 8 euros, es poden comprar quinze litres de llet. La dona és a la feina, i ell mira com els seus fills s'ho passen bé. És de Cadis i explica que tornaran a les Fires amb els padrins dels nens. “Aprofitarem les taules i farem una amanida amb unes cerveses i una llimonada. Ni a Can Roca!”, fa broma.

Fil musical en català

Avui s'estrenarà el fil musical en català. Serà al migdia a la Copa, abans del concert dels SP3. El Dr. Rem i la seva ajudant, els inventors de la Fàbrica de Somnis, han ideat un enginy perquè la mainada pugui escoltar la música. El músic Faló Garcia, membre del grup d'animació País de Cotó, donarà el tret de sortida. Ahir, hi havia barra lliure i a les atraccions s'hi sentien, fins i tot, anuncis en anglès. Un altre, en castellà, convidava a la festa. “Deixa els problemes a terra i puja a l'atracció més divertida de tots els temps.”

Des de Celrà amb tren
En Guillem i en Gerard han vingut des de Celrà amb tren per aprofitar les Fires a 1 euro. Estudien a l'institut de Celrà, a la tarda no tenen classe i diuen que també vindran un altre dia, comenta en Gerard.
3
euros
val la bossa més petita de xurros. La de castanyes en costa 4 i menjar cotó de sucre, 2,5. En un dia tan assolellat com el d'ahir, les castanyes podien esperar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs
societat

Primer atac d’os aquesta primavera a un ramat d’ovelles i cabres a la Val d’Aran

Naut Aran
societat

L’acampada de la UB en suport a Palestina posarà fi a la protesta demà

Barcelona
tribunals

La noia que va perdre un ull per un projectil de foam recorre l’arxiu

barcelona

L’hospital implementa la micropigmentació de l’arèola i del mugró

palamós
societat

Mollet incorpora nova senyalització als passos de vianants per a infants amb TEA

Mollet del Vallès
societat

Nova aturada no programada de la central nuclear d’Ascó I

Ascó

Pepita Perich tanca una etapa liderant la Fundació Ramon Noguera

girona
Societat

L’aparició de restes romanes obliga a replantejar la construcció de 300 habitatges a Tarragona

Tarragona