Societat

Protecció Civil manté activat el pla Inuncat per intenses pluges

Les precipitacions poden arribar als 200 litres per metre quadrat en 24 hores al litoral i prelitoral

Uns 800 abonats s'han quedat sense subministrament elèctric a la Bisbal d'Empordà, Palafrugell i Falset

Després de l'intens temporal de neu i vent que va viure dissabte Catalunya, Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Inuncat per les fortes pluges previstes per a les pròximes hores, especialment a les comarques del nord-est, al litoral i prelitoral, on es poden registrar fins a 200 litres per metre quadrat d'aigua acumulada. A més s'esperen onades de més de 2,5 metres des del Garraf fins a l'Empordà. Al litoral gironí les onades podrien superar els 4 metres. L'alerta per vent s'ha rebaixat a prealerta i el pla Neucat es dóna per desactivat. La pluja ja va començar a causar problemes dissabte a la matinada. El telèfon d'emergències 112 va atendre 59 trucades, la majoria de les comarques del sud de Catalunya, per acumulació d'aigua.

A conseqüència del temporal, Endesa ha informat de les següents incidències en el subministrament elèctric: A Palafrugell amb 180 abonats afectats, a la Bisbal de l'Empordà amb 410 i a Falset amb 260. Els tècnics de la companyia treballen per restablir el servei.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya és que l'episodi de pluges intenses es mantingui aquest diumenge i dilluns al terç nord-est de Catalunya, on les precipitacions podran superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts. Aquest diumenge, es poden acumular fins a 100 litres per metre quadrat en 24 hores, i dilluns al nord-est es podria arribar a registres de 200 litres per metre quadrat.

Dissabte les pluges van ser intenses a les comarques del Priorat i el Baix Camp, on es van registrar gairebé 100 litres per metre quadrat en 24 hores. Fins ahir a les 20.00 hores, a Falset havien caigut 96,4 l/m2; a Prades, 94,8, i a Torroja de Priorat, 73,8.

Des que el temporal va arribar a Catalunya divendres a última hora fins diumenge a les 12.00 hores, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 824 trucades. Destaquen les 149 del Vallès Occidental, les 145 del Barcelonès i les 76 del Baix Llobregat. Per municipis, els que han fet més trucades han estat Barcelona i Sabadell (93 cada un), Tarragona (24) i la Canonja (20).

Els Bombers de la Generalitat han atès, des de dissabte a les 19.00 hores fins diumenge a les 10.00, 50 avisos relacionats amb la pluja i el vent. La majoria per petites inundacions en habitatges, baixos i pàrquings, encara que també han anat a retirar arbres i elements de la via pública arrencats pel vent.

La cota de neu al Pirineu se situa entre els 2.000 i els 2.200 metres. El Servei Català de Trànsit ha informat que és obligatori l'ús de cadenes a la BV-4031, des de Castellar de n'Hug fins a la Molina. Aquest diumenge estaven tallades les carreteres C-31b i N-34a a l'altura de Vila-seca (Tarragonès) per acumulació d'aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA
societat

Els joves de La Causa justifiquen l’ocupació i estenen la mà als Castellers

sant cugat del vallès
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró