Societat

tradicions

Les fires per preparar el Nadal fan el ple arreu

El pont més curt concentra les visites

Cues per accedir al Pirineu

Les diverses fires prèvies al Nadal van registrar ahir, primer dia del curt pont de la Puríssima, força cues i aglomeracions. Tant la Fira de l'Avet d'Espinelves com la de Santa Llúcia de Barcelona, la Puríssima de Sant Boi de Llobregat o la d'Artesania de Tàrrega i el Mercat Medieval de Vic, per citar-ne algunes de les més tradicionals i conegudes, van estar ahir ben plenes de visitants.

La Fira de Santa Llúcia ja fa una setmana que va començar i preveu repetir el volum de vendes i visitants dels últims anys. El recinte de la catedral va quedar petit ahir al migdia, ja que la ciutat de Barcelona registra prop del 80% d'ocupació hotelera aquest pont de desembre.

La tradicional Fira de la Puríssima de Sant Boi s'ha convertit també en l'alternativa al Baix Llobregat de la barcelonina de Santa Llúcia. El parament del Nadal i els artesans del costat de l'església de Sant Baldiri li donen un caire artesanal.

En aquest àmbit d'artesania se celebra aquests dies la de Tàrrega, mentre que la tradicional Fira de l'Avet d'Espinelves va començar ahir amb força afluència de visitants. Tot i l'allau de visites, tant Espinelves com la Fira Medieval de Vic no van tenir ahir el col·lapse d'altres edicions.

El fet que el dia 8 sigui un diumenge redueix en un dia les jornades de venda. Per això la majoria de les grans fires preveuen un volum de vendes lleugerament inferior al d'altres anys, en què la setmana podia arribar a tenir quatre dies festius i un gran pont.

Pel que fa a les carreteres, al matí hi va haver retencions importants, sobretot a les vies d'accés al Pirineu. Cap a la una del migdia, la C-16 registrava 14 quilòmetres de cua a Cercs, i unes cues similars a Montferrer per accedir a Andorra. També hi va haver 11 quilòmetres de retencions a l'AP-7, a Montmeló, en sentit nord i 9 més a la C-17 a Lliçà de Vall cap a Vic, per accedir a les fires Medieval i de l'Avet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens