Societat

Èxit en el X Concurs del vestits de paper de Banyeres de Mariola

Les Escoles d'Art Superior de Disseny d'Alcoi i d'Oriola van presentar el major nombre de dissenys

El Restaurant Mariola de Banyeres der Mariola acollia en la nit de divendres, amb un notable èxit de participació, la X edició del Concurs de vestits de paper que l'Ajuntament organitza a través del Museu Valencià del Paper i que té una periodicitat bianual.

Sobre la passarel·la es van presentar un total de 52 vestits confeccionats en distints tipus de paper i textures, aportant els alumnes de les escoles d'Art Superior de Disseny d'Alcoi i d'Oriola un nombre considerable dels dissenys, pel que una bona part dels guardons lliurats pel jurat van anar a parar a mans d' alumnes d'ambdues institucions educatives.

Susana Vilaplana Sanchis, cap del Servei de museus de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports i presidenta del jurat en aquesta edició, destacava que « el concurs de vestits de paper constitueix un medi per promocionar la tasca realitzada al Museu Valencià del Paper al posar de relleu una matèria prima tan lligada des d'antuvi a la industrialització de la localitat», pel que felicitava als membres del museu, i de l'Ajuntament en general, pel treball realitzat amb mires a la seua divulgació. Segons han comentat distints experts en la matèria, així com modistes i models, en l'edició d'enguany ha estat una nota destacada la presentació de vestits rematats amb ornamentació de paper plegat oorigami, a banda de la típica utilització de diferents textures en el paper emprat.

Pel que fa als guardons obtinguts, Mª Jesús Belda Pastor (Banyeres de Mariola) va obtenir el 1r premi en la secció Infantil, seguida per Milagros Mena (L'Eliana) i Ana Caballero (L'Alcudia) en tercer lloc. Raquel Tomás Carrascosa (Alcoi) va obtenir el 1r premi en moda actual, seguida per Santiago Rico (La Romana) i Irene Márquez (Oriola). Mª Luisa Cantón (Platja de St. Joan) va ser la primera en indumentària o vestit d'època, seguida per Cristina Ripoll ( Mutxamel) i Patricia Escribá (Aiora). En vestits de nit, primera Laura Condés López( Ibi), Rocío Castillo ( Muro) i Raquel Botella (Algemesí) van obtenir els llocs d'honor. Finalment, i en l'especialtat de vestits de núvia, Belén Ramis ( Muro), Belén Llín ( Ontinyent) i Ekaterina Shirikova van ser les autores dels dissenys més apreciats pel jurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA