Veïns de Sant Cebrià denuncien que el carrer del Centre pateix la circulació de milers de vehicles diaris

Una cinquantena de veïns dels carrers del Centre, la plaça de l'Església i el carrer Narcís Jubany de Sant Cebrià fa temps que exigeixen una solució a una situació que, inicialment, havia de ser puntual. Fa prop d'un any i mig, la construcció d'un gran edifici a la cantonada de l'avinguda Maresme i el carrer del Centre va obligar a suprimir el sentit de baixada dels vehicles que provenien de les urbanitzacions de Castellar d'Índies i de Sant Domènec i que volien accedir a l'avinguda. Els cotxes es van derivar tots cap al carrer del Centre i al Narcís Jubany, fet que va provocar que, en cosa de dies, dels 200 vehicles diaris que circulaven pel carrer es passés a 2.300.

El vial és extremadament estret, amb una vorera mínima i, segons asseguren alguns veïns, més d'una vegada «algun camió s'ha despistat, ha quedat clavat en un revolt i després la feinada ha estat treure'l». Els veïns es queixen que la intensa circulació –molts dels vehicles passen a una velocitat excessiva– posa en perill especialment els infants i les persones amb mobilitat reduïda, perquè amb prou feines hi ha pas per als vianants. Els afectats asseguren que han entrat instàncies i s'han queixat a l'Ajuntament i que no han aconseguit res. L'última acció del consistori ha estat eliminar algunes de les zones blaves del carrer del Centre i instal·lar-hi jardineres per habilitar un pas per a vianants. Una mesura que no ha convençut. Els veïns mantenen que les obres de l'edifici que afectaven la circulació ja s'han acabat i que, per tant, «els cotxes han de tornar a passar pel mateix lloc on han passat des de fa trenta anys».

L'alcalde de Sant Cebrià, Jaume Borrell (CiU), assegura que entén la situació i que s'està buscant una solució. «Una solució en què no es descarta tornar a obrir l'accés de baixada cap a l'avinguda Maresme», puntualitza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Els acampats a la UB amenacen d’allargar la protesta durant el 12-M

Barcelona
MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge

Estudiants d’FP ideen la campanya publicitària de les festes dels barris

L'Hospitalet de Llobregat
Societat

La seu definitiva de la Barnahus de l’Alt Pirineu i Aran es farà a la Seu d’Urgell

Seu d’Urgell
Medi Ambient

Prova pilot al Port Olímpic per fomentar la biodiversitat del fons marí

Barcelona
societat

El govern atorga 650.000 euros a La Bressola per promoure el català a la Catalunya del Nord

barcelona
laboral

Denuncien Llansà SA a Inspecció de Treball per vulnerar el dret a la vaga

llançà
URBANISME

Adif comença les obres del pas sota la via del tren a Santa Susanna que també beneficiarà Pineda

SANTA SUSANNA