Societat

Recollida de signatures per la independència a Perpinyà i Prada

A la Catalunya Nord també es podrà participar a la campanya Signa un vot per la independència

El proper cap de setmana es podrà firmar a les capitals del Rosselló i el Conflent

l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) organitza una campanya amb el nom de Signa un vot per la independència. El cap de setmana 11 i 12 de gener tindrà lloc una recollida massiva de signatures arreu de Catalunya. D'aquesta manera, “el poble posa en mans de l'ANC el seu vot anticipat”, acollint-se al “dret de petició” que té tot ciutadà. D'aquest dret individual l'ANC “en fa un crit col·lectiu i massiu per afirmar i signar dues coses: Els catalans volen votar ara i, si Espanya no deixa votar, se demana als elegits una declaració unilateral d'independència.”

La secció nord-catalana de l'ANC (Catalunya Nord per la independència) afirma que “Els catalans del nord, com tots els ciutadans de fora de la Catalunya autonòmica, també hi podem participar. Si els vots dels ciutadans de la Comunitat autònoma de Catalunya seran considerats com vots anticipats, els altres vots seran considerats com un suport a la voluntat democràtica del poble de Catalunya.”

L'Assemblea Nacional Catalana invita els catalans del nord a participar a aquesta operació per “marcar que els catalans del nord sem solidaris d'una Catalunya que vol ser lliure, i també la nostra catalanitat activa.”

Aquest cap de setmana hi haurà la possibilitat de firmar a Perpinyà i a Prada del Conflent. Més tard, durant les properes setmanes s'organitzaran signatures en altres indrets de Catalunya Nord. Per a fer-ho serà necessari el carnet d'identitat. Totes les dades personals “seran guardades i protegides per l' ANC en virtut de les lleis sobre la privacitat, serviran per donar força jurídica i en cap moment seran donades a les institucions.”

A Perpinyà es recolliran les signatures l'11 de gener de les 10 a les 17h al Castellet i a Prada del Conflent l'11 de gener de les 9 a les 12 al mercat Plaça de la República.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó