territori

El govern invertirà 1,1 milions d'euros en millores urbanes i socials

La remodelació de la plaça de Catalunya i de la carretera de Cambrils, entre les principals inversions

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la primera tinent d'alcalde, Alícia Alegret, han anunciat, aquest dilluns, on aniran a parar els gairebé 1,1 milions d'euros de romanent de tresoreria de 2013. La majoria de les inversions, fins a 655.259 euros es destinen a Via Pública, Medi Ambient i edificis municipals, amb obres com la remodelació de la plaça de Catalunya, la carretera de Cambrils o les millores en seguretat al carrer d'Escultor Rocamora. La resta se'n van per serveis personals i econòmics. La biblioteca de Pere Anguera rebrà 90.000 euros per pagar factures endarrerides, però no es preveu que pugui obrir portes durant aquest 2014, pel cost econòmic d'abacar totes les obres.

Petites inversions que milloren la ciutat. Carles Pellicer ha presentat d'aquesta manera un pla d'inversió d'1.098.000 euros, provinent del romanent de tresoreria positiu de 2013. La majoria dels diners se'n van cap a Via Pública, per finançar projectes que cuegen des de fa temps. Un dels més rellevants és la primera fase de remodelació de la plaça de Catalunya, amb un pressupost de 150.000 euros. S'intervendrà la illeta entre els carrers de Galanes i de Vallroquete i es restauraran el monument i els bancs de la plaça.

La intenció de Pellicer és fer la zona totalment peatonal, amb un pas restringit de vehicles, per tal que aquesta àrea quedi lligada amb l'interior del tomb de Ravals i la plaça del Mercadal. "Remodelar les places de la Sang i de Catalunya ens costa 1,5 milions d'euros. Hem preferit iniciar una part de la segona de les places", ha indicat l'alcalde, qui espera que l'any que ve es puguin destinar més diners a un projecte reivindicat per ell mateix de fa temps.

Inversió amb la Generalitat a la carretera de Misericòrdia

L'Ajuntament destinarà 100.000 euros en el projecte de remodelació de la carretera de Misericòrdia, en el tram que va des del Santuari fins a la variant. Es reformaran els accessos i vorereres per millorar l'accessibilitat de persones i vehicles. La resta del pressupost, fins arribar als 450.000 euros, anirà a càrrec de la Generalitat. Pellicer espera que de cara a la tardor el projecte estigui enllestit i es puguin iniciar les obres. El carrer resultant passarà a ser de titularitat municipal.

Remodelació de rotondes i noves zones verdes

La resta de diners de Via Pública es destinen a millorar la seguretat del carrer d'Escultor Rocamora (71.000 euros); remodelar la rotonda entre l'avinguda de Pere el Cerimoniós i Monestir de Poblet (75.000 euros); donar material de reposició per les Brigades Municipals (60.000 euros); fer obres a la rotonda de Sor Maria Lluïsa Estivill (15.000 euros); construir dues zones verdes als carrers de Miami i Sant Lluís (27.000 euros), i a subministrament i plantació d'arbrat (10.000).

D'altra banda, Via Pública es reserva 89.546 euros per a noves oportunitats d'inversió. Pel que fa a Medi Ambient, es destinen 20.000 euros al manteniment de camins, i en referència a edificis municipals, s'invertiran 25.000 euros per arreglar les goteres que hi ha a la nau del carrer de Castellvell que guarda els passos de Setmana Santa.

La biblioteca de Pere Anguera, sense cap projecció d'obertura

En l'àmbit dels serveis a les persones, el govern municipal invertirà 90.000 euros per pagar factures endarrerides de la biblioteca de Pere Anguera. L'alcalde, Carles Pellicer, no ha volgut donar cap possible data d'obertura del centre, ja que aquesta dependrà de la disponibilitat econòmica del consistori. L'Ajuntament ha demanat dos pressupostos per acabar tota l'obra i aquests superen els 900.000 euros -un arriba fins els 1,2 milions d'euros. "No podem hipotecar la resta d'inversions per fer aquesta", ha indicat Pellicer.

L'alcalde també ha volgut destacar els 47.000 euros que es destinaran a millores en les escoles Monsant, Joan Rebull, La Vitxeta i Pi del Burgar, especialment pel que fa al primer centre, que feia temps que tenia les dutxes en mal estat i els alumnes no en podien fer ús. També s'invertiran 60.114 euros a l'adequació de l'edifici del Vapor Vell i 25.000 a arranjar la casa dels mestres, al barri Gaudí, per destinar-la a pisos d'inclusió social.

Guàrdia Urbana i Smart Cities, altres inversions

Per últim, en l'àmbit de serveis econòmics s'hi destinen 205.628 euros, la majoria dels quals al projecte d'Smart Cities (57.778 euros) i la renovació de maquinària i la central de processament de dades (65.502 euros). Per la seva banda, la Guàrdia Urbana rebrà 69.611 euros per comprar dos nous vehicles i millorar material divers.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva