territori

El Ball de Diables de Reus, amfitrió de la I Trobada de Diables amb Civader

El recorregut s'iniciarà a la plaça del Mercadal

Un dels elements característics i singulars de la colla de Diables de Reus, el civader, serà motiu d'homenatge el proper 7 de juny en el marc de la I Trobada de Diables amb Civader que se celebrarà a la capital del Baix Camp, a partir de les 7 de la tarda, a La Palma. Els participants en aquesta I Trobada seran les tres colles de diables del Baix Camp que empren aquest element festiu (Reus, Alforja i les Borges del Camp) així com també les Diablesses de Mataró, que són una colla femenina, i el Ball de Diables de Sitges 'colla Vella'. Aquestes dues darreres colles utilitzen una saca per portar les carretilles.

El civader és una bossa que porta cada membre dels diables amb les carretilles al seu interior i és un element que permet que els diables que l'utilitzen tinguin "major intensitat de foc", segons ha explicat el cap de colla dels Diables de Reus, Roger de la Cruz. En el marc d'aquest acte del dia 7 de juny es preveuen 500 carretilles de titani i 25 sortidors blancs.

La trobada s'iniciarà a les 7 del vespre a La Palma i anirà seguida cap a dos quarts de 9 d'una tabalada prèvia a la cercavila de foc que es durà a terme, a dos quarts 10, a la plaça del Mercadal. El recorregut previst s'iniciarà a la plaça del Mercadal, continuarà pel carrer del Vidre, el raval de Santa Anna, el carrer d'en Vilar i el de Metge Fortuny i tornarà a la plaça del Mercadal.

El president del Ball de Diables de Reus, Lluís Bros, ha comentat que aquesta trobada vol servir, a més, per fer una crida per a que la gent que tingui vestit de diable s'apunti i pugui participar en la Baixada al Santuari de Misericòrdia durant les festes del mes de setembre. Cal dir que la crida de l'any passat va servir per a que una desena de persones s'afegissin a aquest tradicional acte que realitza el Ball de Diables de Reus. D'aquesta forma, Bros considera que es pot "seguir una tradició de la qual estem orgullosos i que volem que continui any rera any".

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet