Societat

La Val d'Aran es reorienta cap al turisme d'estiu

El Conselh Generau organitza aquest cap de setmana un tast turístic a preus reduïts per rellançar l'oferta estiuenca

La neu és la principal font d'ingressos de l'economia de la Val d'Aran però d'un temps ençà el sector turístic i les autoritats de la vall estan intentant posar fi a l'estacionalitat i consolidar una oferta d'estiu atractiva. L'estiu passat els aiguats del juny van malmetre la temporada estiuenca just en el moment de fer-ne el tret de sortida, i van deixar incapacitats diversos càmpings, i amb les comunicacions, els serveis i sobretot la imatge projectada cap a fora malesos.

Ara, el Conselh Generau d'Aran ha intentat reprendre la iniciativa i s'ha bolcat en la promoció de l'oferta turística d'estiu. La principal arma ha estat el Val d'Aran Mountain Summer: un conjunt d'activitats simultànies que es poden realitzar durant aquest cap de setmana a la Val d'Aran a un preu reduït. Excursions a cavall, ràfting, visita a la piscifactoria de Les i un conjunt d'excursions guiades per les muntanyes araneses formen part del paquet a preu reduït. També activitats gratuïtes a les termes Baronia de Les, l'Aran Park i la pista de gel del Palai de Gèu, entre d'altres. Amb l'activitat, s'hi suma també la posada en marxa d'un carnet de fidelització dels turistes de la vall.

Les activitats de promoció turística d'aquest estiu vénen reforçades pel retorn a la vall dels 238.966 euros de la taxa turística cobrada a l'Aran el 2013 i que correspondrien a la Generalitat. El govern l'ha cedit com a ajut a la recuperació dels aiguats.

LA XIFRA

39,8%
és el pes
del sector turístic dins l'economia de la Val d'Aran. La mitjana a Catalunya és del 10,9%.

LA FRASE

Malgrat les riuades, el 2013 ha estat un gran any perquè ens hem situat com a destinació turística de muntanya preferida
Anna Díez.
consellera turisme

Guia internacional per a Lleida

La Confederació de Comerç de Catalunya, la Federació de Comerç de Lleida i el Patronat de Turisme de Lleida han editat la guia de butxaca Benvinguts al Pirineu i les Terres de Lleida, l'objectiu de la qual és mostrar als visitants tot el que poden trobar a les comarques lleidatanes referent al comerç, l'hoteleria, la gastronomia i el turisme, així com a la cultura i la llengua. Té vocació d'internacionalitzar el turisme de les comarques lleidatanes. La publicació s'ha editat en nou idiomes: català, castellà, aranès, francès, italià, anglès, alemany, rus i hebreu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens