Societat

La pluja deixa els olotins sense Batalla de les Flors

El concurs de carrosses es va haver de suspendre i també la Marranada de l'Aoapix i altres actes es van haver de traslladar

Sí que es van poder fer el correbou i el correfoc, però sense espectacle

La pluja va deslluir totalment ahir la tarda-vespre del segon dia de les Festes del Tura d'Olot i es va carregar així bona part dels actes més representatius de la diada, sobretot destinats a un públic familiar. Així, el Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot va esperar fins a l'últim moment, però no va poder evitar haver de suspendre la Batalla de les Flors –el concurs de carrosses–, que s'ha traslladat a dilluns vinent a les nou del vespre. En aquesta ocasió, el CIT recupera el recorregut a l'entorn de tota la plaça Clarà, que havia variat fa uns anys per recomanació de la Policia Local per no entorpir tant el trànsit.

També es van haver de suspendre la cursa d'estil navarrès dels marrans de fibra de vidre a la penya Aoapix –el terra era molt moll i hi havia risc de caigudes per part dels corredors–, la música a peu de la font, l'exhibició de country i el concert de banda de Los Salaos, els quals més tard el van improvisar i van fer cercavila. Altres actes es van poder traslladar, com l'actuació dels castellers-Xerrics, Marrecs i Sagals– i les sardanes. En canvi, els d'escenaris coberts es van mantenir. Especialment celebrat va ser el concert del Gospel Cor Garrotxa i dels televisius Deu De Veu.

Foc i braus

La pluja, que en alguns moments va estar acompanyada d'aparell elèctric, va parar cap a les nou del vespre i, per tant, sí que es van poder iniciar actes tan esperats com el correbou i el correfoc –a l'hora de tancar aquesta edició, no s'havien acabat–. En el cas del correbou, es va fer amb l'exhibició de retalladors valencians coincidint amb el trentè aniversari de la Penya Taurina de la Garrotxa, organitzadora de l'acte.

Quant al correfoc, el grup local Pim Pam Pum Foc Olot va haver de suspendre l'espectacle que tenia previst i que muntaven des de les nou del matí i només va dur a terme el correfoc. El punt de partida va ser la plaça Campdenmàs, en ple nucli antic, però sense la dramatúrgia inicial, i es va acabar a la plaça de sant Miquel, que és on el grup hi té sempre un gran muntatge, amb les estructures, pirotècnia, llum i so que els caracteritzen.

The Excitemens, amb una música de qualitat dels anys 50 i 60 i la veu espectacular de Koko, un concert organitzat per Fans, va ser una de les propostes més destacades de la segona nit-matinada del Tura, juntament amb Mazoni. També van ser molt animades la Norantada i la Xindriada dels Weke Weke. La resta de l'oferta més nocturna va ser molt variada: teatre amb El zoo de vidre amb Josep Maria Pou; dansa oriental, balls de saló, música electrònica, concerts de petit format, els Empty Cage i els Dirty Jobs i, a les cinc, una revetlla amb DJs d'Altura.

La novetat més destacada d'aquesta edició va ser el concurs de llançar ferradures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els promotors de la consulta sobre el polígon de la Bisbal del Penedès presenten un recurs a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei a l’àrea metropolitana

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ
estat espanyol

El TC avala la llei que penalitza l’assetjament a les dones que avorten

barcelona

Restauren 21 activitats extractives que havien quedat abandonades

olot
societat

Simulacre d’un atac amb ferits amb més de 500 alumnes i professionals sanitaris

Tortosa